Početna Sport Svetsko vojno prvenstvo u basketu 3 na 3 završeno na SPENS-u

Svetsko vojno prvenstvo u basketu 3 na 3 završeno na SPENS-u

0

16 muških i 12 ženskih timova iz dvadeset zemalja članica međunarodnog saveta za vojne sportove, borili su se za najviši plasman. Nakon uzbudljivih utakmica, Francuska reprezentacija odnela je pobedu u obe kategorije. U finalu muške bolji su bili od reprezentacije Srbije.

“Ostaje žal što smo mogli da dođemo do tog zlata, svakako veliki uspeh za nas. Prvi put smo na takmičenju ovakvog formata, nismo znali ekipe nismo znali njihove igrače nismo mogli da se spremimo u tom pogledu, spremali smo se fizički i taktiči i ja mogu samo da budem prezadovoljan. Utakmice su bile veoma dobre. Takođe sam prvi put u Srbiji i zaista je prelepo. Srbija je zemlja basketa i finale je bilo napeto.”, rekao je pukovnik dr Negovan Ivanković, šef delegacije Srbije.

Organizatori kažu da je konkurencija bila izuzetno jaka i da su takmičari bili dobro pripremljeni.

“Treće svetsko vojno prvenstvo u basketu 3 na 3 je turnir svetskog nivoa po svim ocenama oficijalnih predstavnika međunarodnog saveta za sport. Ovo je turnir na nivou sveta. Zaista je protekao u zaista izuzetno sportskoj atmosferi. Fer i korektnoj igri i svi smo zaista zadovoljni”, rekao je pukovnik dr Negovan Ivanković, šef delegacije Srbije.

Ovakva takmičenja idealna su prilika da se vojna lica prikažu u drugom svetlu i da pored vojnih spremnosti, pokažu i sportske sposobnosti.

Izvor: rtv.rs
Foto: Arhiva