Početna Sport Svetsko vojno prvenstvo u basketu 3×3 od danas na Spensu

Svetsko vojno prvenstvo u basketu 3×3 od danas na Spensu

0

Treće po redu CIMS Svetsko vojno prvenstvo u basketu 3×3 otvara se u sredu, 19. juna, a okuplja vojne reprezentacije oružanih snaga iz 20 država.

Na takmičenju učestvuju države članice Međunarodnog saveta za vojne sportove (Conseil International du Sport Militaire – CIMS), a trajaće do petka, 21. juna.

Pukovnik dr Negovan Ivanković, šef Delegacije Republike Srbije pri CISM-u, istakao je da je Republici Srbiji nakon jubileja dvedeset godina članstva u ovoj organizaciji ukazana čast da bude domaćin ovako prestižnog takmičenja.

“Nakon jutarnje ceremonije otvaranja 19. juna, počinje takmičenje u okviru kojeg će biti odigrano 36 utakmica, u periodu od 15 do 21 časova. Takmičenje se nastavlja 20. juna eliminacionom fazom i borbom za najsvetlija odličja u terminu od 9 do 14 časova”, dodao je pukovnik Ivanković.

Zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac pozvao je Novosađane da 19. i 20. juna, dođu u Malu salu Spensa.

“Grad Novi Sad je od početka uključen u logističku, tehničku i stručnu podršku u organizaciji i realizaciji ovog sportskog događaja i verujem da će biti dobar domaćin”, rekao je on.

Ulaz na sve utakmice je besplatan, a takmičenje se otvara nastupom reprezentacije Republike Srbije u sredu, 19. juna, od 15 časova.

Izvor: 021.rs
Foto: Grad Novi Sad