Početna Sport Tri utakmice košarkaša Vojvodine u Novom Sadu na turniru ABA 2 lige

Tri utakmice košarkaša Vojvodine u Novom Sadu na turniru ABA 2 lige

0

Od večeras, 29. januara, do nedelje, 4. februara, na SPENS-u će se odigrati četvrti turnir u okviru ABA 2 lige.

Svih 14 učesnika će sedam dana boraviti u prestonici Vojvodine i odigraće se osmo, deveto i deseto kolo.

Biće to prava revija košarke, ukupno 21 utakmica, nakon kojih će biti mnogo jasnije ko će izboriti plasman do osme pozicije.

Podsetimo, prvih osam timova za prvo mesto, koje jedino vodi učešću u ABA ligi naredne sezone, razigravaju se po kup sistemu u dva meča.

Poslednji, peti, turnir je na programu od 19. do 25. marta u Širokom, manjoj varošici u Hercegovini.

Posle do sada odigrana tri turnira, sedam kola, u vrhu je gužva. Zlatibor (Čajetina), Spartak (Subotica) i ekipa Široki imaju po 13 bodova, odnosno šest pobeda i poraz. Prate ih Vojvodina sa pobedom, odnosno bodom manje, te skopski MZT i Podgorica sa po četiri pobede i tri poraza.

Očekuju se borbeni i izjednačeni susreti, a svakog dana u Maloj dvorani na SPENS-u biće ih po tri, sa početkom u 15, 18 i 21 čas. U ponedeljak su na programu prve tri utakmice: Borac (Banjaluka) – Zlatibor, Spartak – Vojvodina i Podgorica – TFT (Skoplje).

Dobri dosadašnji rezultati su podgrejali ambicije novosadskih košarkaša. Niko i ne dovodi u pitanje učešće u razigravanju, dok veći broj igrača ističe da “crveno- beli” mogu pobediti svakog od preostalih rivala.

Prvi protivnik timu Miloša Isakova Kovačevića je stari konkurent Spartak, sa kojim se Vojvodina nadmeće i u Košarkaškoj ligi Srbije i u Kupu Vojvodine. Tri dana kasnije Novosađanima na megdan izlazi slovenački Senčur, dok je u nedelju, poslednjeg dana turnira, rival skopski MZT.

Kapiten “crveno-belih” Marko Ljubičić smatra da je Spartak dobro poznat konkurent, te da se uspeh može postići samo snažnom igrom u odbrani, brzim prelaskom iz odbrane u napad i dobrim skokom. Dve ekipe su se ove sezone u KLS nadmetale dva puta, svaka je bila bolja na svom terenu, pa se očekuje da će večeras na SPENS-u biti dinamično i neizvesno do posledenjeg minuta igre.

Izgleda da će obe ekipe biti oslabljene, ne samo na međusobnoj utakmici, već i na celom turniru. Neizvesno je hoće li ozleđeni prvi plejmeker Marko Ljubičić moći nastupiti za domaćina, baš kao što nije sigurno hoće li u redovima Subotičana biti prvi šuter Kutlešić, koji ove sezone duže vreme kuburi sa povredom.

Prvu utakmicu Voša igra večeras, 29. januara, u Maloj dvorani na SPENS-u, sa početkom od 18 časova.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay