Početna Sport U četvrtak prvi trening fudbalera Vojvodine

U četvrtak prvi trening fudbalera Vojvodine

0

Zimska pauza za fudbalere Vojvodine, bez sumnje, veoma brzo je završena.

Poslednju utakmicu u jesenjem delu prvenstva u Superligi Srbije crveno-beli su odigrali s gradskim rivalom Proleterom 16. decembra prošle godine, a tri nedelje kasnije, evo, ponovo će se naći na okupu. Danas i sutra, kako je predviđeno, odradiće obavezne lekarske preglede i testiranja u Domu zdravlja na Limanu 4, a prvi sastanak i trening odradiće u četvrtak, čime će pripreme za novu sezonu i zvanično početi. Voša je na kraju jeseni bila osma i to je, bez ikakve dileme, rezultat koji nikoga nije zadovoljio.

U prvom delu proleća, moraće najpre da obezbedi mesto u plej-ofu, a onda i da pokuša da se približi timovima iz vrha tabele. Naravno, pred novosadskim sastavom je i nastup u četvrtfinalu Kupa Srbije, gde će se, 13. marta u Nišu, sastati s ekipom domaćeg Radničkog.

– Ne očekujem veliki broj dolazaka, najviše četvorica novajlija mogla bi da zaduže našu opremu. Naravno, uz to planiramo da u danima koji slede potpišemo profesionalne ugovorne obaveze s još nekim članovima našeg omladinskog tima – rekao je Saša Drakulić, sportski direktor FK Vojvodina.

U poslednja četiri prvenstvena kola, posle ostavke Dragomira Okuke, tim je vodio mladi stručnjak Radovan Krivokapić. Nagoveštavano je iz tabora novosadskog superligaša da bi na proleće na trenersakoj klupi mogao da sedi Milorad Kosanović, razgovori su bili intenzivni, ali na kraju do konačnog dogovora nije došlo. U javnosti se spekulisalo još nekim trenerskim imenima, međutim, ništa konkretno se desilo.

– Kako sada stvari stoje, na prozivci će biti Radovan Krivokapić – kratko je rekao Darko Jevtić, direktor FK Vojvodina.

Tokom pauze, do sada su klub napustila trojica igrača na koje je stručni štab jesenas računao. Sporazumne raskide ugovora dobili su: Ismael Fofana, Lazar Đorđević i Darko Bjedov, a izvesno je da će isto učiniti još neki fudbaleri u danima koji slede. Ni jedan novi fudbaler nije potpisao ugovor s Novosađanima, osim nekoliko članova omladinske ekipe (Jeličić i Vidakov), kao i Mladena Devetaka, koji se vratio s pozajmice iz srpskoligaša Kabela.

– U predstojećem prelaznom roku (od 14. januara do 8. februara) tražimo osveženja na mestu defanzivnog veznog igrača i napadača, a ako se ukaže prilika i na poziciji plejmejkera – nagovestio je sportski direktor kluba Saša Drakulić. – U svakom slučaju, ne očekujem veliki broj dolazaka, najviše četvorica novajlija mogla bi da zaduže našu opremu. Naravno, uz to planiramo da u danima koji slede potpišemo profesionalne ugovorne obaveze s još nekim članovima našeg omladinskog tima.

Do odlaska na udarni deo priprema koji će odraditi u Turskoj, fudbaleri Vojvodine će trenirati u Novom Sadu, s tim da, ukoliko vremenske prilike budu loše, postoji mogućnost da odu i do centra FSS u Staroj Pazovi. Crveno-beli su rezervisali termine i na terenu sa veštačkom podlogom kod Novosadskog sajma, a onda će se 24. januara preseliti u toplije krajeve, preciznije u Belek. Na obalama Sredozemnog mora, uz svakodnevne treninge, zakazali su šest kontrolnih utakmica, koje će biti u funkciji ulaska tima u željenu, takmičarsku formu.

Tamo će Voša boraviti do 7. februara i povratka u Srbiju, a već 16. februara sledi joj nastavak prvenstva i gostovanje Crvenoj zvezdi u Beogradu.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay