Početna Sport Vladimir Šponja novi trener RFK Novi Sad

Vladimir Šponja novi trener RFK Novi Sad

0

Pehar namenjen pobedniku takmičenja za Kup na području Grada Novog Sada i plasman u Srpsku ligu imperativni su ciljevi igrača, članova stručnog štaba i rukovodstva RFK Novi Sad, koji posle devet kola u južnoj grupi Vojvođanske lige zauzima treće mesto na tabeli, sa tri boda zaostatka u odnosu na vodeći Hajduk.

Plasman u finale Kupa Područja Novi Sad, gde će na gostovanju kod Tatre u Kisaču igrati za pobednički pehar, značajan je korak ka ostvarenju jednog od dva postavljena cilja. Rukovodstvo kluba, sa predsednikom Sinišom Kresojevićem na čelu, uz zahvalnost treneru Miroslavu Gordaniću na sjajnom učinku u finišu prethodne sezone, ocenilo je da je učinak ekipe na startu novog prvenstva bio u raskoraku sa realnim planom i očekivanjima.

Praktično bez šefa stručnog štaba, igra i pobeda protiv Rumenke 3:0 lansirala je „kanarince“ ka putanji koju su i trasirali uoči poetka novih takmičarskih izazova. U međuvremenu, za novog šefa imenovan je nekadašnji igrač kolektiva sa Detelinare Vladimir Šponja (44).

“Najpre bih želeo da čestitam mom prethodniku Miti Gordaniću na postignutim rezultatima i na solidnoj osnovi koju mi je ostavio da nastavim tamo gde je on stao i da mu poželim uspeh i sreću u nastavku karijere, ma gde bio”, prvi je komentar Vladimira Šponje u novoj ulozi. “Drugo, hvala FK Jedinstvo Rumenka, gde sam proveo tri prelepe godine i treće, što je u ovom trenutku i najvažnije, hvala rukovodstvu Novog Sada, kluba u kome sam pre četvrt veka kao dete spoznao vrednosti i čari fudbala. Velika mi je čast da vodim klub sjajne tradicije na putu ka višem rangu takmičenja. Daću svoj maksimum kako bih na najbolji način odgovorio na ukazano poverenje”.

Vladimir Šponja je ponikao u Rumenki, kao dečak je doleteo u jato „kanarinaca“, da bi igračku karijeru nastavio u Proleteru, TSK-u, Metalcu, Tatri, u klubovima BiH i Slovačke, odakle se vratio u podneblje, iz koga se otisnuo u svet. Karijeru igrača završio je u Omladincu iz Stepanovićeva, gde je i započeo trenersku karijeru. Trenirao je i Tatru iz Kisača, ali i klub u mestu rođenja Rumenki. Sa Rumenčanima se dvaput plasirao u završnicu nacionalnog Kupa Srbije, kao osvajač Kupa FS Vojvodine. Jedanput Vojvodine, drugi put Loznica preprečili su im putanju ka elitnoj završnici.

“Čast mi je i zadovoljstvo što je naš klub dobio takvog stručnjaka kao što je Vladimir Šponja”, reči su predsednika Upravnog odbora RFK Novi Sad Siniše Kresojevića. “Želje naše u klubu i naše ambicije da se plasiramo u Srpsku ligu poklapaju se sa kvalitetom i ambicijama trenera Šponje. Njegovim anažmanom želeli smo da ojačamo, kako kolektiv koji će na terenu tražiti put ka ostvarenju cilja, tako i klupsku strukturu uopšte”, dodao je on.

Pre preuzimanja uloge šefa stručnog štaba RFK Novi Sad 1921. Vladimir Šponja je u tri navrata sa ekipama koje je predvodio izborio plasman u viši rang: sa Tatrom u Novosadsku, potom i u Vojvođansku ligu i sa Rumenkom u Vojvođansku ligu.

FINALE KUPA NA RTV

Finale Kupa Područja Novi Sad, između Tatre i Novog Sada, koje se ira u Kisaču, u sredu 12.oktobra, prenosiće Radio-televizija Vojvodine na svom prvom programu, od 14:30 časova.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay