Početna Sport Vojvođanski jug: Jedinstvo se vratilo na lidersku poziciju

Vojvođanski jug: Jedinstvo se vratilo na lidersku poziciju

0

Zanimljiva sezona u Vojvođanskoj ligi Jug se nastavlja, a 28. kolo donelo je nove promene na tabeli.

Jedinstvo se vratilo na lidersku poziciju, a za to su se izborili savladavši na gostovanju Sremac iz Vojke, rezultatom 1:0.

Igrala se tvrda utakmica sa prilikama na obe strane. Imali su domaćini i jedanaesterac, ali ga nisu iskoristili. Nasuprot tome, Gadžić je u 21. minutu iskoristio slabu reakciju odbrane Sremca, ušao u šesnaesterac i plasirao loptu u gol domaćina.

Rumenčanima u korist ide to što je direktan rival za prvo mesto na tabeli doživeo poraz. Borac iz Šajkaša doživeo je neočekivani poraz na gostovanju Mladosti u Bačkom Jarku.

Poveo je Borac preko Grgića u 4. minutu, ali je Stojanović izjednačio na 1:1, što je rezultat kojim se završilo prvih 45 minuta meča.

U nastavku viđena je bolja igra domaćina, iako je Mitrović na startu drugog dela igre postigao drugi gol za Borac. Nije dugo trajalo slavlje gostiju, jer je Antonić izjednačio na 2:2, a Mladost je do vođstva doveo strelac prvog gola Stojanović. Na 4:2 povisio je Radonja, a gosti su do kraja meča samo uspeli da ublaže poraz golom Đurića, prenosi nsfudbal.com.

U trku za prvo mesto vratio se Hajduk iz Divoša koji su u Kaću savladali Jugović sa 4:2. Poveo je Jugović već u prvom minutu golom Nikolića, ali je u 8. izjednačio Sovilj. Za Divošane je povisio Trivunović, a pobedu Hajduka su zapečatili Živković i Bosančić.

Utakmica je počela i završila se Nikolićem, koji je u 90. minutu postigao drugi pogodak za domaće.

U ostalim mečevima igrali su: Podunavac – Radnički 0:1, Novi Sad – Jadran 5:1, Cement – Sloga (Temerin) 1:2, Podrinje – Crvena zvezda 4:2, Sloga (Erdevik) – Indeks 1:2, Sloboda – Budućnost 2:1.

Izvor: 021
Foto: Pixabay