Početna Sport Vojvodina bolja u derbiju – Spartak savladan posle preokreta

Vojvodina bolja u derbiju – Spartak savladan posle preokreta

0

Košarkaši Vojvodine savladali su subotički Spartak, rezultatom 79:71, u osmom kolu ABA 2 lige.

Vojvodina je do pobede došla nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu, a po četvrtinama se igralo 17:27, 18:14, 24:19, 20:11.

Više od 1.500 gledalaca u prepunoj Maloj dvorani SPENS-a će po uzbudljivosti i neizvesnosti dugo pamtiti susret dve najbolje vojvođanske ekipe.

Od starta je igra bila dinamična i borbena, sa pregršt atraktivnih poteza. U prvih pet minuta rezultat je bio izjednačen, da bi Subotičani trojkom odličnog plejmekera Gordića započeli seriju 7:0 i stvorili osetniju razliku.

U drugoj četvrtini “plavi golubovi” su pogođali iz veoma teških pozicija. Kada je nepuna tri minuta pre kraj druge deonice Spartak poveo sa 18 pena razlike (38:20), teško da je u sali bilo gledaoca koji je davao izglede domaćinu.

Međutim, trener Vojvodine Miloš Isakov Kovačević se odlučio da u igru uvede igrače poznate po dobroj igri u defanzivi. Potez se pokazao pravim, Novosađani su dodatno ubrzali ritam i poboljšali skok, naročito pod protivničkim obručem. Do kraja prvog poluvremena razlika je smanjena na podnošljivih šest poena.

Gosti se, naravno, nisu predali, u njihovim redovima je previše kvalitetnih igrača da bi “pali” posle prvih pretnji. Ponovo su se razigrali Gordić i Bojić, te su opet stekli dvocifrenu prednost.

Ipak, novosadski košarkaši su u ponedeljak uveče baš bili orni za nadmetanje. Još agresivnijom igrom naterali su protivničke košarkaše da postanu nesigurniji; do kraja utakmice igrači Spartaka su čak 23 puta izgubili loptu.

Domaćini su iskoristili šansu i krajem treće četvtine započeli konačan preokret koji su dovršili u poslenjih pet minuta izuzetno uzbudljivog i gotovo do samog kraja neizvesnog meča.

Nosilac igre Vojvodine, ujedno i najbolji strelac, ponovo je bio Petar Rakičević. Veliku pomoć imao je u centru Zoranu Nikoliću koji je sa 14 poena i 10 skokova “carovao” pod oba koša, a još jednom isticao se i Uroš Banjac. U redovima Subotičana, osim Gordića i Bojića, bio je zapažen i Barna.

Posle pobede u direktnom dvoboju sa velikim rivalom, Vojvodina je sustigla Spartak i sada oba tima imaju po šest pobeda i dva poraza. Novsađani naredni meč igraju u četvrtak, kada će na SPENS-u gostovati slovenački Senčur.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay