Početna Sport Vojvodina izgubila od Ukrajinaca, revanš 1. novembra

Vojvodina izgubila od Ukrajinaca, revanš 1. novembra

0

Odbojkaši Vojvodine pretrpeli su minimalan poraz u prvoj utakmici 1. kola Kupa CEV.

Ukrajinski Žitiči sinoć je u Žešuvu, u Poljskoj, pobedio Vojvodinu sa 3:2, posle 114 minuta igre.

Po setovima je bilo 26:24, 22:25, 25:16, 21:25 i 15:12.

Rezultatska klackalica i odmeravanje snaga trajali su sve do samog kraja prvog seta. Imala je Vojvodina u tri navrata dva poena prednosti, čak i u samoj završnici (23:21). Ipak, osetna je bila stegnutost mlade novosadske ekipe, što je rival iskoristio da na razliku reši ovaj deo meča i povede 1:0.

Igrali su malo slobodnije crveno-beli u nastavku što je rezultiralo izjednačenjem.

Ipak, nije mogla novosadska ekipa da održi ritam. Rano je u trećem setu Žitiči stigao do osetne prednosti. Iskusniji protivnik maksimalno se razigrao i stigao do 2:1 u setovima.

Izlazak iz igre prijao je Bajandiću, Milanoviću i Stankoviću, pa su nakon povratka u četvrtom setu bili sigurniji. U četvrtom periodu uspela je Vojvodina ponovo da se uzdigne i izbori se za taj-brek.

Kako su počeli, tako su i završili Novosađani, sa puno oscilacija, pa je ukrajinska ekipa uspela da reši meč u svoju korist.

Revanš se igra u sredu, 1. novembra, u maloj sali Spensa, od 19 časova.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje “zlatni set”, koji se igra odmah po završetku druge utakmice. “Zlatni set” se igra do 15 poena.

Vojvodina će, ukoliko eliminiše Ukrajince, u šesnaestini finala (22. i 29. novembar) Kupa CEV igrati protiv španske Rio Duero Sorije.

Izvor: 021.rs
Foto: OK Vojvodina