Početna Sport “Vojvodina” izgubila od “Vršca” u dramatičnom finišu

“Vojvodina” izgubila od “Vršca” u dramatičnom finišu

0

U izuzetno uzbudljivom meču, pred oko 300 gledalaca u Maloj sali Spensa, košarkaši “Vršca” savladali su sinoć domaću “Vojvodinu” sa 100:95 u četvrtom kolu Košarkaške lige Srbije.

Iako su gosti bili favoriti u ovom duelu, Novosađani su pokazali da su s pravom izborili plasman u najviši rang posle dve decenije, a malo im je nedostajalo i da oni slave u ovom meču.

Crveno-beli su odigrali sjajno prvo poluvreme, posebno drugu četvrtinu, pa su na odmor otišli sa čak 12 poena viška. Međutim, gosti su u trećem periodu postepeno smanjivali tu razliku, da bi u poslednju deonicu ušli potpuno poravnati.

Rezultatska klackalica je bila do poslednjih pet minuta, ali od vođstva rezultatom 82:81 domaći tim nije uspeo da u ključnim momentima ubaci koš cela četiri minuta pa su se Vrščani “odlepili” na plus osam.

Ipak, drama je usledila u samom finišu. Domaćin uspeva da se pola minute pre kraja približi na svega dva poena zaostatka – 96:94 i podigne publiku na noge. To je međutim bilo nedovoljno, pa gosti dolaze i do četvrtog trijumfa u sezoni, a “Vojvodina” beleži i četvrti poraz.

Najbolji pojedinac meča bio je Dejan Janjić sa 31 poenom, pratio ga je Stefan Stojačić sa 19, te Nebojša Jovišić sa 13. U pobedničkom timu najefikasniji su bili Dušan Kutlešić sa 23, te Miloš Savović sa 22 poena.

U narednom kolu “Vojvodina” gostuje u Čajetini ekipi “Zlatibora”.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay