Početna Sport “Vojvodina” pobedila “Radnik”

“Vojvodina” pobedila “Radnik”

0

14657485_1437729236255155_8516423292313796773_n

Fudbaleri “Vojvodine” pobedili su večeras u Novom Sadu “Radnik” sa 2:0, u utakmici 15. kola Super lige Srbije, i tako se vratili na drugo mesto na tabeli.

Golove za “Vojvodinu” postigli su Nikola Ašćerić u 54. minutu i Dejan Meleg u 70. minutu iz penala.

Novosađani su ostvarili 10. prvenstvenu pobedu i vratili se na drugo mesto na tabeli sa 32 boda, tri manje, ali i utakmicom više od vodeće “Crvene zvezde”. “Vojvodina” ima i tri boda više, ali i utakmicu više od “Partizana”.

“Radnik” je pretrpeo osmi prvenstveni poraz i zauzima 10. mesto na tabeli sa 15 bodova.

Trener “Vojvodine” Nenad Lalatović rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila i pohvalio igrače na ostvarenim rezultatima u polusezoni.

– Za Srbiju i fudbalsku javnost je dobro kada se odigra ovakva utakmica bez ijedne primedbe sa obe strane. Ponosan sam na igrače, vrlo brzo su zaboravili na ono što se desilo u Nišu i poraz od “Radničkog”. Danas smo dominirali 90 minuta, napadali, igrali visok presing, od prvog minuta smo pokazali da želimo da pobedimo – rekao je Lalatović posle utakmice za televiziju Arenasport.

On je dodao da je ponosan na svoju ekipu, koja je izdržala pritiske, odigrala veliki broj utakmica u polusezoni i ostvarila dobar učinak.

– Bio je veliki pritisak na mojim igračima, svi pričaju da je “Partizan” prišao “Zvezd”i, niko ne kaže da i “Vojvodina” deli prvo mesto, sada imamo 32 boda. Završava se jesenji deo, čestitam igračima na učinku od 10 pobeda, dva nerešena i tri poraza. Danas smo zasluženo pobedili, ostajemo na drugom mestu i to je u ovom trenutku najvažnije – naveo je on.

Posle utakmica 15. kola sledi dvonedeljna pauza u Super ligi Srbije zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

– U pravo vreme dolazi pauza, da se ekipa odmori, dolaze teški tereni. Odigrali smo mnogo utakmica, do 14. decembra “Vojvodina” će odgirati 31 utakmicu, a pre godinu i po dana igrala je 30 utakmica godišnje. Sada za pet meseci 31. Nemam veliki fond igrača, ovu sezonu igrali smo sa 13, 14, ogroman je pritisak i ogroman umor – rekao je Lalatović.

Trener “Radnika” Neško Milovanović rekao je da njegova ekipa trenutno ne može da traži bodove protiv “Zvezde”, “Partizana” i “Vojvodine”.

– Primili smo prvi gol posle naše greške, posle je došao i drugi. “Vojvodina” je pokazala da igra lepršav i dobar fudbal. Čestitam im, zasluženo su pobedili. Okrećemo se utakmici protiv “Javora”, imamo 15 dana da se spremimo. Mi nismo ekipa koja trenutno može da traži bodove protiv “Zvezde”, “Partizana” i “Vojvodine”, treba bodove da tražimo protiv ekipa koje su nam slične. U Ivanjici ćemo ići da se nadigravamo i na pobedu – rekao je Milovanović.

Izvor: Beta/RTV
Foto: Fk Vojvodina/Facebook