Početna Sport “Vojvodina” remijem počela novu sezonu u Superligi

“Vojvodina” remijem počela novu sezonu u Superligi

0

Fudbaleri “Vojvodine” remijem su počeli novu sezonu u Superligi odigravši sinoć 1:1 sa “Mladosti” u Novom Sadu.

Pred oko 1.500 gledalaca na Karađorđu “Vojvodinu” je u vođstvo doveo Fofana u 13. minutu, da bi izjednačenje gostima doneo Dimić u 29. minutu susreta.

Publika u Novom Sadu je na otvaranju sezone gledala dobar fudbal, otvoren sa obe strane i sa puno prilika za gol, a tim iz Lučana je za nijansu bio bliže pobedi. Gosti su se pokazali kao uigran i iskusan tim, izuzetno opasan u kontrama, dok su izabranici Aleksandra Veselinovića, iako još uvek nedovoljno uigrani zbog velikog broja novajlija u timu, pokazali želju i zavidan nivo, pre svega da mogu mnogo više i da imaju nekoliko vrhunskih igrača u svojim redovima.

Prvo poluvreme bilo je u znaku crveno-belih, imali su više dobrih prilika, preko Fofane, Ezea, Mesarovića i Milojevića, a na radost domaće publike Fofana je već na samom početku utakmice iskoristio nespretnost dvojice odbrambenih igrača “Mladosti” i njihovog golmana i doneo prednost “Vojvodini”. S druge strane, odbrana nije bila bolji deo tima pa je tako greškom jednog od igrača novosadskog kluba lopta u 29. minutu došla do potpuno samog Dimića koji je bio zaostao u šesnaestercu, Rockov tu nije mogao ništa.

U nastavku je “Mladost” većim delom dominirala, a Vladimir Radivojević imao je tri stopostotne prilike za gol, najbolju u 75. minutu kada je pogodio stativu nakon što je sam izbio ispred Rockova. Imala je i “Voša” svoje dve, preko Milojevića i Đurića, ali je do kraja ostalo nerešeno, rezultat koji je i najpravedniji za ishod ovog susreta.

U drugom meču prvog kola “Crvena zvezda” je pobedila debitanta “Dinamo” iz Vranja rezultatom 3:0, dok su ostali dueli na programu ovog vikenda. U narednom kolu “Vojvodina” gostuje u Zemunu.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić