Početna Sport Vojvodina trojkama do pobede

Vojvodina trojkama do pobede

0

Novosadski košarkaši su u 13. kolu KLS pobedili “Zdravlje” sa 104:85 nakon što su, mimo običaja, sjajno pogađali sa distance za tri poena – bili su uspešni 15 puta od 31 pokušaja.

Iz rezultata po četvrtinama 24:26, 20:10, 25:30, 35:19 vidi se da “crveno- beli” nisu lako došli do nove, desete pobede u nizu.

Naprotiv, gosti su otvorili utakmicu sa četiri uspešna šuta za tricu i anulirali početno vođstvo domaćina. Do kraja prve deonice uspeli su da razliku povećaju na šest poena.

U drugoj četvrtini Vojvodina je uspela da preokrene rezultat u svoju korist, ali je bilo vidljivo da gosti igraju mnogo bolje nego što bi se očekivalo od ekipe sasvim pri dnu tabele, pri čemu su Leskovčani, zbog prehlade i povreda, nastupili bez dva igrača iz prve petorke.

Treća deonica unela je dodatnu neizvesnost. Uprkos tri vezane trojke kapitena Ljubičića, “Zdravlje” pred sam kraj uspeva da prednost “crveno-belih” svede na samo minus tri poena.

Napokon, u četvrtoj četvtini Novosađani su zaigrali maksimalnim kapacitetom, šut im je i dalje bio odličan. Polako su povećavali razliku, dok je trener Miloš Isakov Kovačević pružio priliku svim momcima da zaigraju, među njima i debitantima, juniorima Vojinoviću i Savanoviću.

Svih dvanaest igrača Vojvodine upisalo se u listu strelaca, a najefikasniji je bio Rakićević sa 18 poena.

U redovima gostiju pored pleja Kalahana isticao se i krilni centar Dugalić. Utakmica će ostati u sećanjima navijača po neubičajeno velikom broju pogodaka za tri poena, 15 u korist domaće, 12 u korist gostujuće ekipe.

Nakon ove pobede, Vojvodina je uverljivo na čelnoj poziciji, a u subotu putuje u Zemun na meč sa starim rivalom, ekipom Mladosti.

Nakon ovog susreta, košarkaši Vojvodine odlaze u Široki na treći turnir u okviru ABA 2 lige. Igraće dve utakmice, protivnici su banjalučki Borac i tim Podgorice.

Izvor: 021.rs
Foto: PrtSc/facebook.com/Košarkaški klub Vojvodina Novi Sad