Početna Sport Vojvodina u poslednjim sekundama došla do pobede, ide u 3. kolo

Vojvodina u poslednjim sekundama došla do pobede, ide u 3. kolo

0

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u treće kolo kvalifikacije za Ligu konferencije pošto su sinoć pobedili Panevežis rezultatom 1:0.

Jedini pogodak postigao je Uroš Kabić u nadoknadi vremena.

U prvom meču pre sedam dana, Voša je kao gost pobedila 1:0, pa je ukupnim rezultatom 2:0 prošla dalje. Vošin rival u narednoj rundi biće austrijski LASK.

Treneri su na teren izveli sledeće postave:

Vojvodina: N. Simić – Cucin, Stevanović, Kovačević, Devetak – Busnić (od 46. Topić), Maksimović – V. Simić, Bastajić (od 60. Novevski), Zukić (od 84. Kabić) – Čović (od 67. Mrkaić).

Panevežis: Golas – Floro, Da Silva, Januševskis, Pereira – Kozoronis, Eliošius (od 67. Antavičius) – Jankauskas, Elivelto, Kružikas (od 84. Vaskez) – Kapnidis.

Vojvodina je prva pripretila, već u petom minutu, Čović je proigrao Simića na levom krilu, ovaj je vratio povratnu u peterac, ali je Januševskis u poslednjem trenutku uklizao i izbio loptu u korner. Vojvodina je nastavila da napada, posle nove akcije po levoj strani, Čović je sa 18 metara uputio prvi udarac u okvir gola, golman Golas je bio na mestu.

Panevežis je prvi put pripretio u 22. minutu i bio je veoma blizu vođstvu, nakon centaršuta sa desnog boka, Eliošius je ostao sam na drugoj stativi, ali je glavom gađao za malo pored stative. Do odlaska na odmor, Vojvodina je imala još jednu solidnu priliku, prvo je šutirao Čović, na odbijenu je naleteo Busnić, ali je sa 18 metara poslao loptu preko gola. Panevežis je još jedno pripretio, u 40. minutu pokušaj Flora sa ivice šesnaesterca lako je uhvatio Nikola Simić.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay