Početna Sport Vojvodina ubedljiva protiv Senčura

Vojvodina ubedljiva protiv Senčura

0

Košarkaši Vojvodine su u devetom kolu ABA 2 lige pobedili slovenački Senčur sa 92:73.

Po četvrtinama rezultat je bio 25:19, 19:10,28:22, 20:22.

Domaćin je od prvog minuta krenuo dinamičnom i oštrom igrom. Gosti su u prvoj četvrtini prilično dobro parirali višim i snažnijim igračima Vojvodine, ponajviše preciznim šutem. Bek Kmetič je već u prvih pet minuta tri puta pogodio trojku. Ipak, videlo se da je Vojvodina kvalitetnija ekipa.

Već u drugom delu domaćin je dostigao dvocifrenu razliku, da bi nakon treće deonice bio u plusu čak 23 poena.

Brze i uporne goste iz Gorenjske je u poslednjeoj deonici ponovo služio šut, pa su uspeli da poraz svedu na podnošljivih manje od dvadeset poena razlike.

U redovima Vojvodine oba plejmekera, Rakičević i Ašćerić, su veoma maštovito gradili igru, ali su u ovom susretu odlučujuću prednost doneli centri Vučetić i Nikolić, sa sedamnaest, odnosno četrnaest poena.

Zapravo, juče su košarkaši u crveno-belim dresovima bili izuzetno raspoloženi i trener Miloš Kovačević je priliku pružio svim igračima.

Gosti su ostavili utisak prosečne momčadi koja se oslanja na brzu igru, precizan šut, dok su u ofanzivnom skoku sa 10:5 i juče nadmašili protivnika.

U nedelju Novosađani igraju treći, poslednji, meč u okviru četvrtog “balona” koji se u sedam dana održava na SPENS-u. Protivnik je skopski MZT, prošlogodišnji učesnik ABA lige. No, ako puleni trenera Isakova ponove igru iz susreta sa Spartakom i Senčurom, teško da se makedonska ekipa može nadati nečem drugom od uverljivog poraza.

Izvor: 021.rs/Živan Lazić
Foto: Ilustracija/Pixabay