Početna Sport Voša eliminisana iz Lige konferencije

Voša eliminisana iz Lige konferencije

0

Fudbaleri Vojvodine eliminisani su u drugom kolu iz Lige konferencije pošto su večeras izgubili na “Karađorđu” od APOEL-a rezultatom 1:2.

Jedini pogodak za Vojvodinu postigao je Dejan Zukić u 37. minutu.

APOEL je na otvaranju utakmice diktirao tempo igre, dok je Vojvodina visokim presingom pokušavala da ukrade loptu i ugrozi gol Beleca. APOEL je imao veći posed lopte i prvu šansu u 16. minutu kada je Vilson Eduardo sa nekih 20 metara šutirao preko prečke.

U 27. minutu APOEL je poveo, nakon duge akcije po levoj strani i povratne lopte, sa 16 metara Sarfo je pogodio desni ugao nemoćnog Carevića za 0:1.

Samo dva minuta kasnije, Voša je imala najbolju šansu od početka utakmice, Čumić se neočekivano našao ispred gola, zalomio čuvara i gađao dalji ugao, ali je golman Belec nogom sprečio siguran gol.

Što Voša nije uspela u 29. minutu, jeste u 37. minutu, ponovo je Čumić bio u centru pažnje, odlično je prihvatio loptu na levoj strani i proigrao Zukića koji je iskosa sa leve strane pogodio dalji ugao za 1:1.

Ponesena tim golom, Voša je zaigrala još bolje i do odlaska na odmor mogla i do preokreta. Crnomarković je sa 30 metara snažnim udarcem gađao sam desni ugao, ali je golman Belec vrhovima prstiju odbio loptu u korner. Još bolju šansu imao je Zukić, u poslednjem minutu prvog dela, kada je povratnu Milosavljevića gađao u donji desni ugao, ponovo je odličan bio Belec, koji je bio i najzaslužniji što je rezultat na poluvremenu ostao 1:1.

APOEL je bolje otvorio i drugo poluvreme, igrao je na polovini Vojvodine, a Fetfazidis i Sarfo su oprobali udarce sa distance, ali bez opasnosti po gol Carevića.

U 73. minutu APOEL je imao veliku šansu, Kvilitaja je išao sam na Carevića, sustigla ga je odbrana Vojvodine, ali je Traore u klizećem startu zakačio loptu rukom i sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Efrem koji je pogodio desni ugao za 1:2.

Radoslav Batak je odlučio da krene na sve ili ništa, uveo je odmah Ivanovića i Radulovića umesto Nikolića i Baraja, prethodno je i Vukića zamenio Malbašić, ali je Voša teško dolazila do šansi i opasne zone.

Uzdahe na “Karađorđu” opet je izmamio Zukić koji je u 81. minutu šutirao sa dvadesetak metara, ali Belec je upisao još jednu paradu.

Do kraja utakmice nije bilo izrazitih prilika ni promene rezultata, pa je APOEL prošao u narednu rundu ukupnim rezultatom 4:2.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina