Početna Sport Voša evrogolovima srušila Novi Pazar u borbi za 5. mesto

Voša evrogolovima srušila Novi Pazar u borbi za 5. mesto

0

Fudbaleri Vojvodine pobedili su kao domaćini ekipu Novog Pazara u utakmici poslednjeg 30. kola regularnog dela Superlige Srbije.

Meč na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu završen je rezultatom 2:0.

Voša je opravdala ulogu favorita i slomila otpor gostiju na startu drugog poluvremena. Mrežu Novog Pazara prvi je zatresao Nikola Čumić u 47. minutu nakon individualne akcije i izuzetno preciznog udarca sa oko 20 metara. Samo pet minuta kasnije prednost Novosađana duplirao je Uroš Nikolić, takođe na efektan način, ušao je u šesnaesterac protivnika i pogodio same rašlje – 2:0.

Bio je ovo duel koji je odlučivao ko će završiti na petom, a ko na šestom mestu pred plej-of. Novosađani su pobedom pred svojim navijačima potvrdili petu poziciju i bolji start u nastavku šampionata.

Ovaj duel bio je interesantan i zbog trenera dva kluba: Radoslava Bataka na klupi Vojvodine i njegovog nekadašnjeg saradnika Davora Berbera, sada trenera Novog Pazara. Uspešniji je bio ovaj prvi.

Takođe, Vojvodina je ovom pobedom postavila klupski rekord od 17 utakmica bez poraza u svim takmičenjima (15 u Superligi i dve u Kupu Srbije).

Pošto su zadržali iste poziciuje, petu i šestu, ova dva kluba sastaće se i u prvom kolu plej-ofa.

Izvor: sportklub.n1info.rs/Milan Stojiljković
Foto: FK Vojvodina