Početna Sport “Voša” igra protiv “Breše”, Novosađani gostuju timu od 100 miliona evra sa...

“Voša” igra protiv “Breše”, Novosađani gostuju timu od 100 miliona evra sa Balotelijem u napadu

0

Fudbaleri “Vojvodine” sleteli su u Brešu, gde će danas, 12. oktobra, odigrati prijateljsku utakmicu protiv istoimenog tima iz Serije A.

Šef stručnog štaba “Vojvodine” Nenad Lalatović neće iskoristiti reprezentativnu pauzu kako bi odmorio igrače, nego upravo suprotno – fudbaleri “Vojvodine”, nakon jutarnjeg treninga, doputovali su u Brešu, juče oko 19 časova, kako bi odmerili snage sa istoimenim klubom koji se takmiči u Seriji A.

Međutim, “Vojvodina” neće biti u svom najjačem sastavu protiv tima čija je najveća zvezda kontroverzni napadač Mario Baloteli, dok je mlada nada Sandro Tonali, koji već sada vredi 30 miliona evra. Čitav tim “Breše” dostiže vrednost veću od 100 miliona evra, dok je tržišna vrednost “Vojvodine” gotovo 10 puta manja.

Lalatović na ovom gostovanju ne može da računa na golmana Emila Rockova, koji je na prijateljskoj utakmici protiv “Paragvaja” debitovao za nacionalni tim, potom na kapitena Ranka Veselinovića, Mladena Devetka, Mirka Topića i Dejana Zukića, koji su takođe odsutni zbog reprezentativnih obaveza. U protokolu nije ni napadač Vinsent Eze koji nije mogao da putuje u Italiju, jer nema vizu, a u Novom Sadu je ostao i Željko Filipović zbog povrede.

U konkurenciji za subotnju utakmicu biće Nikola Simić, Nemanja Toroman, Milan Lazarević, Aranđel Stojković, Đorđe Đurić, Siniša Saničanin, Nikola Petković, Nemanja Vučić, Nikola Drinčić, Marko Đurišić, Ognjen Đuričin, Miodrag Gemović, Jovan Kokir, Petar Bojić, Mihajlo Nešković, Bojan Matić, Nemanja Nikolić.

– Lepo je to što se “Vojvodina” budi i što igra jednu ovako veliku evropsku utakmicu, protiv tima koji u svom sastavu ima jednog Balotelija. To je samo pokazatelj da je i “Vojvodina” jedan veliki klub, u kojem sve funkcioniše besprekorno. Ovaj meč će značiti mnogo za moje igrače, koji će imati priliku da vide gde su u odnosu na jedan tim iz Serije A, pogotovo što nas u nastavku našeg prvenstva očekuje jako teška utakmica protiv “Čukaričkog” – naveo je Lalatović.

Protiv tima iz jedne od najjačih svetskih liga, crveno-beli će odmeriti snage na stadionu “Orzinuovi”. Iako neće igrati u najjačem sastavu, među fudbalerima “Vojvodina” jaka je želja da trener “Breše” Euđinio Korini izvede svoj najjači tim na teren i da odmere snage i sa Balotelijem i ostalim igračima koji nastupaju u Seriji A.

I dok “Vojvodina” ove sezone pruža dobre partije u Superligi Srbije, isto se ne može reći za “Brešu”, koja je trenutno 16. u Seriji A, sa svega šest bodova posle šest mečeva. Tokom reprezentativne pauze već su odigrali jednu utakmicu, protiv “Banjolesea”, italijanskog niželigaša, koji su deklasirali sa 11:0, a Baloteli je upisao i het-trik.

“Vojvodina” ima evropske ambicije, kao i svake sezone, i ovo im je prilika da provere u kolikoj meri mogu da se nadmeću sa nekim timom iz Evrope. Ipak, prava provera za Evropu morala bi da sačeka neku drugu situaciju u kojoj bi “Vošin” sastav bio potpun, a rival još jači.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina