Početna Sport Voša izgubila na derbiju u Beogradu

Voša izgubila na derbiju u Beogradu

0

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od ekipe Partizana rezultatom 0:2, u okviru 25. kola Superlige Srbije.

Strelac oba gola bio je Japanac Takuma Asano.

Prva prilika na utakmici je viđena u sedmom minutu, kada je Asano odigrao povratni pas do Jojića, a on je šutirao iz prve sa oko 11-12 metara iskosa, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored stative. Međutim, crno-beli su poveli u 25. minutu. Asano je dobio loptu od Jojića i sa desne strane iskosa dijagonalom pogodio mrežu gostiju. Propustio je zicer, imao je još jednu prilliku, a i Vojvodina je bila u nekoliko navrata opasna.

Potom u drugom poluvremenu, u 62. minutu ponovo je gol pogodio Asano i time je Partizan udvostručio vođstvo. Maestralan pas dao je Natho i “razbio” odbranu Voše, “zaspao” je Saničanin i ostavio svog golmana Simića pred usamljenim Asanom.

Mogla je Vojvodina brzo da se vrati, ali je Petar Bojić promašio gol sa pet metara, kada mu je lopta pala na nogu posle nesigurne intervencije Stojkovića. Pokušala je Voša da stigne protivnika centaršutevima sa boka, pa tako u 84. minutu sa desne strane, ali je Stojković lako intervenisao ispred Bojića.

Do kraja meča, lopta je nešto više bila u posedu fudbalera Vojvodine, koji su pokušavali da smanje rezultat i tako završnicu meča učine neizvesnijom, ali pravih prilika nije bilo sve do 93. minuta, kada je Drinčić izveo slobodan udarac, Vladimir Stojković odbranio, a potom je i Andrić natrčao na loptu, ali je mreža Partizana ostala netaknuta, pa je utakmica završena rezultatom 2:0 za domaćina.

Izvor: 021
Foto: Pixabay