Početna Sport Voša izgubila od Apoela, revanš na Karađorđu za sedam dana

Voša izgubila od Apoela, revanš na Karađorđu za sedam dana

0

U drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije fudbaleri Vojvodine izgubili su od Apoela rezultatom 2:1.

Golove za Apoel su dali Kvilitaja u 32. i Dvali u 65. minutu, dok je za Vojvodinu strelac bio Zukić u 56. minutu.

Apoel je na domaćem terenu bio agresivniji, zasluženo došavši do prednosti u kvalifikacijama.

Revanš utakmica igra se na Karađorđu, 3. avgusta.

Iako je Apoel preuzeo inicijativu od starta utakmice, Vojvodina je stvorila prvu pravu šansu u sedmom minutu, kada je posle kontre Vukčević odložio do Čumića koji je pobegao svoji, čuvarima, ali je u situaciji jedan na jedan uspešniji bio golman Belec.

Apoel je prvi put pripretio u 16. minutu, Čebake je pobegao odbrani Vojvodine i iskosa sa leve strane gađao dalji ugao, Carević je takođe bio na mestu.

Domaći tim je nastavio da diktira tempo i da igra na polovini Vojvodine, a u 24. minutu Dvali je ukrao loptu Crnomarkoviću i šutirao pored gola. U narednom naletu Apoel je poveo, nakon loše reakcije i postavke odbrane Vojvodine, Sušić je vratio oštru loptu kroz peterac, a tamo je na pravom mestu Kvilitaja i lako pogodio za 1:0.

Već u sledećem naletu Apoel je imao novu šansu, Fetfacidis je uputio opasan udarac sa 20 metara, ali je Carević odlično intervenisao, pa je rezultat na poluvremenu ostao – 1:0.

Voša je na startu drugog poluvremena imala najbolju šansu, rezervista Vukić koji je zamenio Vukčevića, iznenada se posle greške odbrane domaćih našao sam ispred golmana, ali je loše šutirao i Belec je opet bio uspešniji.

Apoel je ubrzo uzvratio, Sarfo je u 53. minutu gađao dalji ugao, Carević je odlično intervenisao. A onda, u 56. minutu, Voša je izvela najlepšu akciju i izjednačila, nakon Nikolićevog kornera, lopta je došla do Traorea, koji je odložio do Čumića koji je pronašao Zukića a ovaj glavom samo skrenuo u mrežu za 1:1.

Odmah nakon datog gola, Vošu je spasio Carević, Sarfo je imao novu dobru šansu, gađao je sa 15 metara, golman Voše je odlično intervenisao.

Međutim, u 65. minutu, nakon kornera sa leve strane i loše procene Carevića koji je promašio loptu prilikom izletanja, Dvali je pogodio za 2:1.

Voša je pokušala da dođe do novog izjednačenja, u 72. minutu, Čumić je šutirao sa distance, golman Belec je odbio u korner. Najbolju šansu za izjedačenje propustio je Radulović, u 73. minutu kada je iskosa sa leve strane imao otvoren put ka golu, njegov udarac izblokirao je Dvali u poslednjem trenutku.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Voša ima gol zaostatka pred revanš za sedam dana na svom terenu.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina