Početna Sport “Voša” pobedom započela prolećni deo prvenstva

“Voša” pobedom započela prolećni deo prvenstva

0

Fudbaleri “Vojvodine” su pobedom nad “Voždovcem” sa 2:0 započeli prolećni deo sezone.

Golovima Zličića u 50. i Vinsenta u 71. minutu, pred oko 1.500 gledalaca na Karađorđu, novosadski tim je posle dugo vremena upisao pobedu u prvenstvu. Dvomesečna pauza i promene u stručnom štabu, po svemu sudeći su prijale novosadskom timu.

Tokom prvih 20 minuta “Vojvodina” i “Voždovac” su odmeravali snage, bez konkretnih prilika ni na jednoj strani. Ipak, do prve prave prilike stigao je beogradski tim, koji je u 27. minutu mogao lako da dođe do vođstva. Odličan udarac uputio je Srećković, ali je lopta pogodila stativu.

Iako je “Vojvodina” nastojala da igra napadački, timu Ilije Stolice je nedostajala završnica, pa je ujedno Srećkovićev šut bio jedino uzbuđenje u prvom delu igre.

“Voša” je do vođstva stigla u 50. minutu nakon što je Lazar Zličić primio loptu na oko 30 metara od gola “Voždovca”, krenuo je napred i preciznim udarcem sa oko 20 metara uspeo da savlada Kneževića. Nakon dva pogotka u pripremnoj utakmici protiv “Dinama”, a sada i u prvenstvu, sve je izvesnije da će se Zličić nametnuti kao starter u drugom delu prvenstva.

Do vođstva od 2:0 “Vojvodina” je mogla da stigne već u 60. minutu. Nakon slabijeg pasa Vinsenta, Antić je na levoj strani uspeo da sačuva loptu u posedu “crveno-belih” i da potom uputi centaršut. Na pravom mestu se našao upravo Vinsent koji je šutirao glavom, ali je lopta otišla nekoliko centimetara iznad prečke.

Ono što nisu uspeli u 60. minutu, igrači “Vojvodine” postigli su deset minuta kasnije. Loš pas Gavrića presekao je Zličić, koji je šutirao ka golu “Voždovca”. Taj šut je Knežević uspeo da zaustavi, ali je na loptu natrčao Vinsent, koji je prosledio loptu u nebranjenu mrežu.

Gosti su pokušavali da umanje prednost, ali je poslednja linija “crveno-belih” dobro radila svoj posao. Poslednju priliku imali su u nadoknadi vremena, kada je Pavićević šutirao glavom, a lopta pogodila prečku.

U ostalim utakmicama 23. kola igrali su: “Napredak” – “Spartak” 4:3, “Rad” – “Radnik” 1:1, “Čukarički” – “Mačva” 2:0, “Crvena zvezda” – “Javor” 3:0 i “Zemun” – “Borac” 3:0. U nedelju igraju “Mladost” – “Partizan” i “Radnički” – “Bačka”.

Posle ove pobede “Vojvodina” ostaje na osmom mestu sa 36 bodova, koliko ima i sedmoplasirani “Voždovac”. Prvoplasirana je “Crvena zvezda” sa 60 bodova, dok 12 bodova manje od nje i utakmicu manje ima “Partizan”.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić