Početna Sport Voša poražena od Zvezde na startu prvenstva

Voša poražena od Zvezde na startu prvenstva

0

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od Crvene zvezde rezultatom 5:0 na startu Superlige Srbije.

Zvezda je bolje otvorila meč i prvu šansu imala u trećem minutu kada je udarac Krasoa izblokiran, da bi već u narednom napadu Bukari šutirao pored stative.

U 11. minutu Busnić je nespretno oborio Olajinku, a sudija pokazao na belu tačku, odgovornost je preuzeo Kraso i pogodio za 1:0.

Voša je prvi put pripretila u 16. minutu, iz slobodnog udarca sa 20 metara, Nikolić je gađao i poslao loptu preko prečke.

U 24. minutu novi problem za Vojvodinu bilo je isključenje za neopreznog Busnića, koji je u želji da zaustavi Olajinku napravio prekršaj ispred šesnaesterca i zaradio drugi žuti karton, pa je gostujući tim ostao sa igračem manje.

Brojčana prednost dodatno je pomogla Crvenoj zvezdi da bude još opasnija po gol Carevića, koji je u 30. minutu zaustavio novi pokušaj Krasoa. U poslednjim trenucima prvog poluvremena Zvezda je došla do drugog gola, nakon centaršuta iz kornera sa desne strane, Milosavljević je nespretnom reakcijom glavom savladao Carevića za 2:0.

U prvom napadu na startu drugog poluvremena, Čumić koji je ušao umesto Ivanovića, odlično je proigrao Bukinca, ali je njegov udarac sa nekoliko metara odlično zaustavio golman Glazer.

U 51. minutu, Zvezda je postigla treći gol, nakon akcije po desnoj strani i Kangvine povratne lopte, na pravom mestu je Kraso koji je pogodio prvi ugao za 3:0.

Na isteku časa igre, Carević je sprečio još jedan pogodak u svojoj mreži, pošto je Lučićev udarac glavom odlično zaustavio na gol liniji.

Trener Vojvodine Radoslav Batak napravio je nekoliko promena, nakon što je uveo odmah na pauzi Čumića i Zukića, ubrzo su ušli novajlija Bolingi i Radulović, ali su gosti teško dolazili do opasne zone.

U 70. minutu Zvezda je postigla četvrti pogodak, Bukari je glavom spustio loptu do Lučića, koji se namestio i snažno šutirao pod prečku za 4:0.

U 76. minutu kombinovali su rezervisti, Lazar Jovanović je odmah po ulasku na teren lepo proigrao Radulovića koji je bio u naletu na levoj strani, njegov pokušaj je izblokiran u poslednjem trenutku.

Zvezda je uspela da postigne i peti pogodak, u 80. minutu Bukari je posle solo prodora sa 12 metara savladao Carevića za 5:0, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Vojvodina u narednom kolu dočekuje Partizan.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija