Početna Sport Vredna pobeda Vojvodine nad Dinamikom u košarci

Vredna pobeda Vojvodine nad Dinamikom u košarci

0

Košarkaši Vojvodine savladali su ekipu Dinamika sa 83:79 u utakmici 19. kola Košarkaške lige Srbije, nakon dinamične i uzbudljive igre.

Po četvrtinama rezultat je bio 24:14, 23:25, 16:20, 20:20.

Ne samo da je “crveno-belima” bilo potrebno mnogo više snage i napora da nadmaše starog rivala, već su navijači domaće ekipe strepeli do samog kraja hoće li njihovi ljubimci uspeti da pobede momke sa Dorćola.

Gosti gaje sličan stil igre kao i Vojvodina, sa mnogo skokova i brzim prelascima iz odbrane u napad i tradicionalno su neugodan protivnik koji zadaje dosta muke.

Mimo običaja, domaći košarkaši su odlično započeli meč i prvu četvrtinu dobili sa osam poena razlike, povremeno je bilo i petnaest. Banjac je pogađao trojke, Vučetić bio efikasan pod protivničkim košem,a svi ostali raspoloženi.

Već u drugoj deonici, Beograđani počinju da dominiraju u vazduhu. Njihov nešto niži centar Pen lako se nosio sa višim i krupnijim Nikolićem i Džonsonom, pa su gosti, poznati kao tim koji se ne predaje ni kada protivnik vodi dvocifrenom razlikom, smanjili prednost domaćina.

U ofanzivnom skoku su u drugom poluvremenu bili još uspešniji, dok se Pen sa 29 poena baš naigrao. Povremeno mu je trojkama uspešno asistirao bek Šjivančanin i gosti su u 25. minutu poveli sa 52:51. Kasnije su se držali na najviše dva, tri poena zaostatka.

Odluka je pala tri minuta pre kraja, pri rezultatu 74:73 za Novosađane. Dorćolci su promašili zicer, u kontranapadu Petar Rakičević, prvi šuter Vojvodine, pogađa trojku uz dodatni poen iz slobodnog bacanja. U sledećem napadu domaćina “tricu” pogađa i mladi Zagrađanin. Gosti se ni tada nisu predavali, ali su uspeli samo da poraz svedu na četiri poena razlike.

Tako su “crveno- beli” uspeli da se iskupe za prošlonedeljni poraz u Valjevu i da sačuvaju prvo mesto na tabeli. Međutim, već u sledećem kolu očekuje ih još veče iskušenje, gostovanje u Čajetini gde ih očekuje direktan rival za čelnu poziciju, tim Zlatibora, prvak u dve poslednje sezone.

Izvor: 021.rs/Živan Lazić
Foto: Ilustracija/Pixabay