Početna Sport Zemunci dočekuju crveno-bele, Voždovčani gostuju na Karađorđu

Zemunci dočekuju crveno-bele, Voždovčani gostuju na Karađorđu

0

Ovog vikenda igraju se mečevi drugog kola fudbalskog prvenstva Srbije, “Vojvodina” će gostovati “Zemunu”, dok će “Proleter” ugostiti ekipu “Voždovca” na stadionu “Karađorđe”.

Nakon remija na svom terenu sa lučanskom “Mladosti”, crveno-beli idu u goste ekipi koja je takođe startovala sa osvojenim bodom na Banovom brdu.

– Dobro radimo i nadamo se dobrom rezultatu. Ipak, ovo je sam početak prvenstva, pa se i u prvom kolu videlo da su sve utakmice neizvesne i da maltene pobeđuje onaj ko ima više sreće. Ja se nadam da će, kako vreme bude prolazilo, “Vojvodina” rasti kao ekipa i podizati nivo forme, te da ćemo to pokazati već na meču u Zemunu i obradovati naše verne navijače – rekao je pomoćni trener “Vojvodine” Spasoje Jelačić.

Meč “Zemun” – “Vojvodina” se igra danas s početkom u 17 časova.

Novosadski “Proleter”, od ove sezone superligaš, prvi susret pred domaćom publikom igra protiv “Voždovca”, takođe danas i to na Karađorđu od 19h.

Ekipa sa Slane bare ima problema sa igračkim kadrom, zbog povreda, ali im problem pravi i to što su na “Karađorđu”, gde će igrati prvenstvene utakmice, praktično gosti. Ipak, trener “Proletera” Dragan Radojičić očekuje da njegov tim dođe do prvih bodova u Superligi.

– Idemo na tri boda, a da li ćemo u tome uspeti, zavisi koliko će nam to dozvoliti protivnik. Ovi momci imaju veliki kvalitet i u daljoj budućnosti se neće boriti za opstanak, nego za mnogo veći plasman, ali to moramo da dokažemo na terenu. Siguran sam da će protiv “Voždovca” fudbalski izginuti – kaže Radojičić.

U ostalim utakmicama drugog kola sastaju se: “Crvena zvezda” – “Radnički”, “Dinamo” – “Partizan”, “Bačka” – “Spartak”, “Mladost” – “Radnik”, “Rad” – “Čukarički” i “Mačva” – “Napredak”.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay