Početna Sport Ženski rukomet se na velika vrata vratio u Novi Sad

Ženski rukomet se na velika vrata vratio u Novi Sad

0

Dolaskom na mesto šefa stručnog štaba Ženskog rukometnog kluba “Vojvodina” Radana Rovčanina, ženski rukomet se vratio na staro visoko mesto uspešne novosadske sportske porodice. Sjajnim partijama za vreme ovogodišnjeg prvenstva sa našim najboljim rukometnim ekipama u Kupu i domaćem šampionatu Novosađanke su postale pravo iznenađenje sezone.

Koliko su bile blizu završnice naše Superlige, govori i činjenica da su sezonu završile na deobi 6. i 7. mesta prvenstvene tabele sa “Radničkim” iz Kragujevca, odnosno četiri boda manje od četvoroplasirane ekpe Mladosti iz Nove Pazove koja se takmiči u plej- ofu.

“Moramo biti zadovoljni ovim rezultatom s obzirom na sve što nam se zbivalo u timu kada je reč o zdravstvenom biltenu. Ostaje žal da smo mogli mnogo više jer smo za vreme celog prvenstva bili kandidati za plej-of, ali na kraju su povrede uzele svoj danak”, kaže trener rukometašica Vojvodine, stručnjak koji je ove godine na velika vrata vratio ženski rukomet u Novi Sad.

Tokom cele sezone, iz utakmicu u utakmicu, mlad i talentovan satav Novosađanki krasila je prava takmičarska energija kojoj nije odolela ni publika na tribinama, čije su miljenice brzo postale.

“Ponosan sam na devojke i sezonu koju smo imali, posebno na njihov odnos prema klubu i zalaganje na terenu. Nažalost, zbog povreda nismo uspeli da napravimo taj neočekivani iskorak u plej-of. Ono što je najbitnije i najdivnije u svemu je činjenica da su ovim plasmanom naše devojke pokazale veliki potencijal i da zalužuju poseban respekt”, dodaje strateg Novosađanki Radan Rovčanin.

Mnogi klubovi već užurbano rade na trenerskom i igračkom kadru. Mladog i talentovanog rukometnog stručnjaka ovih dana očekuje i razgovor sa rukovodstvom kluba o nastvaku saradnje i u narednoj rukometnoj sezoni.

Izvor: RTV.rs/Ljubenko Zvizdić
Foto: Arhiva kluba