Početna Sport Zlato za Arunović i Mikeca u Novom Sadu

Zlato za Arunović i Mikeca u Novom Sadu

0

Najbolji strelci Srbije u 2023. godini Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su zlatne medalje na finalnom turniru seniorskog Kupa Srbije standardnim vazdušnim oružjem, održanom juče u Novom Sadu, a puškom su trijumfovali Aleksandra Havran i Lazar Kovačević, saopštio je Streljački savez Srbije (SSS).

Damir Mikec iz kluba “Policajac” jedini je od četiri pobednika prošlogodišnjeg Kupa uspeo da ponovi trijumf, srebro je pripalo Dušku Petrovu iz Kikinde, a bronza njegovom klupskom drugu Borisu Mikulcu.

Prvi favorit takmičenja pištoljem u ženskoj konkurenciji Zorana Arunović (“Olimpik 011”) dominirala je u kvalifikacijama sa 583 kruga, ali je u finalu tempo diktirala Jasmina Milovanović (“Akademac”), da bi je u samoj završnici, pretposlednjim 23. hicem, prestigla Zorana Arunović i došla do zlata.

Bronzu je osvojila Kikinđanka Jelena Tomić.

Osvajač bronze vazdušnom puškom na nedavno održanom Svetskom kupu u Kairu, Lazar Kovačević, dobru formu potvrdio je pobedom i u finalu nacionalnog kupa.

Reprezentativac iz “Jagodine 92” je postigao najbolji rezultat i u kvalifikacijama, a trijumfovao sa više od dva kruga prednosti ispred Dušana Stojadinovića (Novi Sad), dok je treći bio Kragujevčanin Milutin Stefanović, prošlogodišnji osvajač Kupa.

U nadmetanju žena puškom, najuspešnija je bila Aleksandra Havran (“Novi Sad 1790”), koja u subotu nije uspela da odbrani zlato u juniorskoj konkurenciji.

Srebro je osvojila Teodora Vukojević (“Čika Mata”), a bronzu Ivana Anđušić Maksimović (Akademija “Maksimović”).

U ekipnoj konkurenciji pobedili su klubovi koji su bili najbolji i prošle godine. Pištoljem su titule poneli “Policajac” i “Olimpik 011”, predvođeni Mikecom, odnosno Arunovićevom, a puškom ženski tim Partizana i muški sastav “Čika Mate”, navodi se u saopštenju.

Izvor: rtv.rs, fonet.rs
Foto: SSS