Početna Aktuelno “Najlepša bašta Novog Sada“: Uz malo truda i rada, čak i zapušteni...

“Najlepša bašta Novog Sada“: Uz malo truda i rada, čak i zapušteni ulaz u zgradu može da procveta!

0

Dnevni list “Dnevnik”, Novosadska televizija i kompanija Color Media Communications po treći put organizuju akciju “NAJLEPŠA BAŠTA NOVOG SADA”, u saradnji sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Na naše veliko zadovoljstvo akcija je zaživela i postala tradicija u našem gradu.

Danas vam predstavljamo baštu Milice Mihajlović iz Petrovaradina, koja je tokom prošlog leta sredila prostor ispred zgrade u kojoj stanuje, a koji je dugi niz godina bio zapušten.

Na ovom mestu, Milica je napravila bašticu ispred ulaza, a početkom ovog proleća, sredila je i druge površine koje se, takođe, nalaze ispred njene zgrade.

“Raskrčila sam zapuštene površine, očistila i posejala novu travu, zasadila šest ruža stablašica, ruže čajevke, dan i noć, muškatle i drugo cveće. U međuvremenu sam se angažovala i oko dodatnog uređenja našeg dvorišta, te sam pisala i gradonačelniku Novog Sada sa molbom da nam poravnaju behaton koji je bio podignut godinama unazad, zbog korenovog sistema – breze. Ovih dana planiram da zasadim još novog cveća kako bi naše dvorište bilo što lepše”, priča MIlica za naš portal, a kao dokaz svog truda i rada, poslala nam je fotografije na kojima možemo da vidimo kako su danas uređene površine izgledale pre, kao i nakon sređivanja.

Svi sugrađani koji žele da predstave svoju baštu, a da pri tome osvoje i vredne nagrade, prijave mogu slati od 15. aprila do 15. juna 2021., putem mejl adrese: najlepsabasta@gmail.com.

Žiri će, kao i prethodne godine, činiti poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija.

Pobednike očekuje vredna nagrada, putovanje na produženi vikend za dve osobe.

Foto: Privatna arhiva