Početna Aktuelno VOLONTERSKE PRIČE: Boško Ćurčić – Volontiranjem se odužujem starijima za bezbrižno detinjstvo

VOLONTERSKE PRIČE: Boško Ćurčić – Volontiranjem se odužujem starijima za bezbrižno detinjstvo

Volonterski tim na putovanju u Švedsku

Akcija “Pomozimo našim starijim sugrađanima” koju je pokrenula kompanija Color Media Communications, naišla je na veliki odziv Novosađana koji rado pomažu starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili pak šetnji kućnih ljubimaca, budući da im je izlazak na ulice grada zabranjen usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Među našim volonterima našao se i dvadesetjednogodišnji Boško Ćurčić, student treće godine Prirodno-matematičkog fakulteta na smeru Hemija i volonter u Centru za omladinski rad već dve godine unazad. Kako Boško kaže, za akciju pomoći najugroženijim sugrađanima saznao je preko koleginice Selene Terzić koja radi u CMC Call-centru a njegova želja za volonterskim radom presudila je da se uključim i u ovu akciju.

“Za mene volontiranje predstavlja način da vratim zajednici ono što mi je pružila. Svim starijim sugrađanima koji su mi omogućili bezbedno i veselo detinjstvo želim da se simbolično odužim ovom akcijom. Volonter sam u Centru za omladniski rad i zajedno sa njima sam učestvovao na desetak javnih akcija i edukacija na teritoriji Novog Sada, a osim toga sam i redovan davalac krvi”, priča naš današnji sgaovornik i naglašava da je na ovaj način upoznao divne ljude u svom komšiluku od kojih je naučio da je nečiji osmeh najvrednija nagrada.

“Trenutno obilazim dva para penzionera u svom komšiluku, a do nedavno sam obilazio još dva na Novom naselju. Komšijama idem u nabavku dva puta nedeljno i izbacujem đubre, dok sam na Naselju šetao kućne ljubimce. Najlepši utisak iz ove akcije na mene je ostavila jedna baka i njena labradorka Leta koja ima 13 godina i ona je stvarno najvaspitaniji pas i najveseliji “penzioner” među psima. Njeno mahanje repom i osmeh gospođe dok mi predaje njen povodac su mi ulepšali ovu izolaciju”, priča Boško i dodaje: “Ovom prilikom želim da spomenem i moje komšije iz stana Gaćeša kojima idem u nabavku, jer su oni predivni ljudi koji čak i u izolaciji zadržavaju osmehe i pozitivnu energiju i svaki put kada dođem kod njih pitaju kako provodim dane i proveravaju da li učim za fakultet.”

Mladim sugrađanima Boško poručuje da period karantina još nije gotov i da njihovim sugrađanima i dalje treba pomoć, kao i da je svaki volonter borac za nečiji osmeh i bolje sutra, a poruku ima i za starije sugrađane:

“Poručio bih svim starijim sugrađanima da ostanu kod kuće i ugledaju se na mog dedu koji u 85. godini života, svako jutro stavi masku i rukavice i održava fizičku formu šetnjom u podrumu zgrade u koji niko u to doba ne zalazi. Krećite se koliko vam izolacija dozvoljava i čuvajte se, sve ostalo će vam volonteri omogućiti.”

Svi stariji građani sa teritorije Novog Sada (60+) kojima je potrebna pomoć prilikom nabavke osnovnih životnih namirnica, plaćanja računa, šetnje kućnih je i drugih poslova koje treba da obave izvan svojih stanova i kuća, mogu da se jave na telefon: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Call-centar CMC radi u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom Novog Sada. Svi volonteri CMC imaće i legitimacije Crvenog krsta.

Pozivamo sve prijatelje kompanije i naše sugrađane koji žele da nam pomognu da se jave na navedeni broj telefona.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva