Početna Crna hronika 33 godine zatvora za ubistvo Vojislava Škrbića u “Gondoli”

33 godine zatvora za ubistvo Vojislava Škrbića u “Gondoli”

0

Viši sud u Novom Sadu osudio je na 18 godina zatvora Dušana Buhu (26) iz Bačkog Dobrog Polja zbog ubistva Vojislava Škrbića (39) iz Kaća 2014. godine u restoranu “Gondola”.

Saučenik i prezimenjak Dušana Buhe, Miloš Buha (45), osuđen je u odsustvu na 15 godina zavora. On se, inače, nalazi u bekstvu od dana ubistva.

Presedavajući sudskog veća Miroljub Novičević je obrazložo da je kazna za krivično delo teško ubistvo do 40 godina zatvora, a da je Dušan za to delo osuđen na 17, a za nezakonito nošenje oružja na dve godine zatvora, što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od 18 godina robije.

Podsetimo, Apelacioni sud je sredinom 2016. poništio presudu kojom su Miloš Buha i Dušan Buha osuđeni na 18 i 15 godina zatvora za ubistvo Vojislava Škrbića, i predmet vratio na ponovno suđenje.

Vojislav Škrbić je ubijen u pucnjavi 22. maja 2014. godine oko 21 sat u kafiću “Gondola” kod Dunavskog parka. Prema izjavama svedoka, na njega i njegovog prijatelja Todora Tucakova (41) je pucao mladić koji je mirno ušetao u lokal. Dušan Buha predao se 12. juna 2014. godine novosadskoj policiji.

Dodajmo još da je na suđenju Dušan Buha priznao ubistvo Škrbića sa kojim je od ranije imao spor.

Autor: 021.rs