Početna Crna hronika Identifikovane ubice Aleksandra Roganovića, osumnjičeni u bekstvu

Identifikovane ubice Aleksandra Roganovića, osumnjičeni u bekstvu

svaba

Novosadska kriminalistička policija identifikovala je dvojicu osumnjičenih za ubistvo Aleksandra Roganovića Švabe (1994), jednog od vođa navijača Crvene zvezde, koji je preminuo nakon što je na njega pucano u dvorištu porodične kuće u Veterniku.

“Ubistvo se dogodilo 18. septembra ove godine u ulici Nova 101 oko 1.40. Roganović se našao s dvojicom osumnjičenih mladića i oni su se tada posvađali. Pucali su u njega i pobegli. Novosadska kriminalistička policija je operativnim radom došla do saznanja da su napadači na Roganovića dvojica momaka od 19 i 20 godina, sa Novog naselja”, navode u MUP-u.

Kako “Alo” saznaje, jedan od napadača je bio na sahrani Roganovića i izjavio saučešće njegovoj porodici. “Sumnja se da su odmah nakon sahrane dvojica napadača pobegla iz Srbije. Ipak, policija intenzivno traga za njima i treba očekivati da se oni ubrzo nađu iza rešetaka”, navodi izvor lista.
Roganović je pokušao da pobegne kada je video pištolj, ali ga je jedan hitac pogodio u glavu. Nakon ranjavanja, prevezen je u Klinički centar Vojvodine, gde je preminuo.
On je pripadao kriminalnoj grupi sa Novog naselja. Imao je desetine krivičnih prijava za razna dela, poput posedovanja oružja i narkotika, ali, i pored više hapšenja, ostao je na slobodi. Motiv ubistva još uvek nije poznat, ali se traži u sukobu navijačkih grupa i njihovih kriminalnih aktivnosti.
Tri nedelje nakon njegovog ubistva, ubijen je i Filip Vilotijević (28) zvani Kićun, koji je bio deo iste ekipe kao i Roganović. Sumnja se da je meta tog napada bio Alen Kurina (25) koji se nalazio sa Vilotijevićem u kolima.

Autor i foto: Alo