Početna Crna hronika Ivan Kontić osumnjičen za brutalno prebijanje mladića u Novom Sadu još nije...

Ivan Kontić osumnjičen za brutalno prebijanje mladića u Novom Sadu još nije izručen iz Crne Gore

0

Slučaj Ivana Kontića (30) osumnjičenog za pokušaj ubistva M.M. 24. avgusta u Novom Sadu i dalje stoji jer Viši sud u Podgorici još nije doneo odluku o njegovom izručenju.

Nakon njegovog hapšenja, mediji su preneli saopštenje Ministarstva pravde Crne Gore da će Kontić biti izručen Srbiji po skraćenoj proceduri, kao i da je osumnjičeni dao saglasnost da bude prebačen u Srbiju. Najavljeno je da će polovinom ovog meseca biti u Srbiji, ali se to nije desilo i za Blic u Ministarstvu pravde Crne Gore kažu da je slučaj ekstradicije Kontića i dalje u postupku pred nadležnim sudom.

“Odluku o izručenju u skraćenom postupku donosi nadležni sud, o čemu će, bez odlaganja, obavestiti Ministarstvo koje će o tome obavestiti državu koja je tražila izručenje”, navodi se u odgovoru crnogorskog ministarstva.

Kontić je uhapšen početkom oktobra u Podgorici gde se skrivao nekoliko nedelja menjajući stanove.

Za njim je potraga raspisana nakon što je početkom septembra u javnost dospeo snimak načinjen 24. avgusta, na kojem se vidi kako, ispred MaxBeta u Jevrejskoj, prebija i teško povređuje M.M. Mada su policija i tužilaštvo znali za incident nekoliko dana, iz do sada neobjašnjenih razloga koji su doveli do nepostojanja koordinacije u radu ovih službi, Kontić se slobodno kretao i otišao u Crnu Goru. Čak je 8. septembra bio u novosadskom tužilaštvu zbog oportuniteta za drugo krivično delo.

Podsetimo da su O.L. i L.V, koji su osumnjičeni za saučesništvo, pušteni iz pritvora.

Izvor: Blic/021
Foto: MUP