Početna Crna hronika Izbegnuta tragedija na Telepu šenlučili sa pištoljem pa pogodili automobil

Izbegnuta tragedija na Telepu šenlučili sa pištoljem pa pogodili automobil

0

Za sada nepoznate osobe pucale su iz pištolja na Telepu, a jedan metak koji je rikošetirao pogodio je automobil, saznajemo nezvanično.

Na svu sreću izbegnuta je tragedija, jer je pogođen samo automobil, a ne neko od slučajnih prolaznika. Policija je izašla na lice mesta i intenzivno traga za vinovnicma ovog incidenta.

Iako je šenlučenje praktično postalo deo tradicije balkanskih naroda, ono je veoma opasno, posebno na okupljanjima gde ima više ljudi. Nije retkost da zalutali ili rikošetirani metak ozbiljno povredi ili ubije nekoga ko se našao u blizini. Ispaljeni metak mora negde da padne, a pri tom padu on dostiže ogromu brzinu.

Ovim putem apelujemo na građane da ne rade ovakve stvari, jer je vatreno oružje veoma opasno, pa čak i gasno koje ispaljuje takozvane ćorke. Trenutak nepažnje i nerazmišljanja može da vam promeni ceo život i da nekoga zavije u crno.

Jedan bizaran događaj dogodio se u okolini Novog Sada pre izvesnog vremena, kada je jedan od gostiju na slavlju pucao u vis, pogodio je kabel koji se otkačio i udario njega i još jednu osobu. Od zadobijenih povreda jedna osoba preminula je u bolnici.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: pixabay