Početna Crna hronika Još jedna službenica Gradske uprave za građevinsko zemljište uhapšena zbog korupcije

Još jedna službenica Gradske uprave za građevinsko zemljište uhapšena zbog korupcije

Još jedna službenica Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije u Novom Sadu uhapšena je zbog korupcije.

Za njom je bila raspisana potraga zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa izgradnjom parka između Detelinare i Novog naselja. Ona je u ponedeljak, 2. septembra zadržana na aerodromu “Nikola Tesla” prilikom povratka sa letovanja.

Ovim se broj privedenih u vezi sa dva javna posla u Novom Sadu povećao na šest. Među njima su sada troje iz gradske uprave, jedna službenica JKP “Put” i dve osobe iz preduzeća “MN” iz Loznice.

Njih petoro je posle saslušanja u novosadskom Višem tužilaštvu pušteno da se brani sa slobode, uz zabranu prilaska i komuniciranja sa ostalim osumnjičenima i svedocima.

Kako je ranije javljeno, sumnja se da su oni prilagođavali konkursnu dokumentaciju za javne nabavke uređenja parka i javnog osvetljenja, kao i da su potpisivali neistinita dokumenta u vezi sa radovima na stepeništu na prilazu Srpskog narodnog pozorišta. Više o tim hapšenjima možete saznati OVDE.

Potraga je raspisana za još jednom službenicom, koja je takođe na rukovodećem položaju u Uupravi za građevinsko zemljište i investicije. Pretpostavlja se da se i ona trenutno nalazi u inostranstvu.

Izvor: Novosti, Politika
Foto: Pixabay