Početna Crna hronika Krivične prijave za krađu vode

Krivične prijave za krađu vode

komunalna-policija

JKP “Vodovod i kanalizacija” danas je podnelo više krivičnih prijava i tužbi protiv građana i pravnih lica zbog krađe vode. U krađi vode uhvaćeno je više preduzeća i individualnih potrošača, među kojima su novosadska Televizija “Kanal 9”, Pekara “Sunce 83”, Auto servis “Jojkić” i brojni drugi, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

Protiv počinilaca podnete su krivične prijave za delo teške krađe. Između ostalih, tereti se i Maja Pavlović, vlasnica “Kanala 9” koja najduži period, od proleća 2007. godine, nelegalno koristi vodu iz distributivnog sistema Novog Sada. Na taj način “Kanal 9” je oštetio budžet Grada za više od 10 miliona dinara.

U protekle dve godine po osnovu krađe vode, JKP “Vodovod i kanalizacija”, samim tim i Grad Novi Sad, oštećeni su za ukupno oko 420 miliona dinara, budući da se u proseku mesečno nelegalno troši oko 200 hiljada kubika vode. Za vrednost ukradene vode, JKP “Vodovod i kanalizacija” moglo je da finansira početak izgradnje nove fabrike vode na sremskoj strani grada, dodaje se u pisanom saopštenju.

Autor i foto: NsHronika.rs