Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva na Detelinari prošle godine

Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva na Detelinari prošle godine

0

U Višem sudu u Novom Sadu danas je nastavljeno suđenje okrivljenom za pokušaj ubistva na Detelinari u martu prošle godine.

Pred sudskim većem kojim predsedava sudija Vidoje Mitrić danas su saslušani svedoci Irina Gaća, bivša nevenčana supruga okrivljenog, koja je u potpunosti ostala pri ranije datom iskazu, ali nije mogla da se seti koje je tačno povrede imao okrivljeni i sudski veštak, doktor Predrag Stojanović, koji je ostao kod ranije datog nalaza isključujući u potpunosti da su povrede na telu pokojnog oštećenog nastale slučajno.

Sudsko veće prihvatilo je predloge zamenika VJT-a Jadranke Dutine da se pribave kompletne fotografije u boji, koje postoje u spisima predmeta u crno beloj formi, kao i da lekar sudske medicine doktor Predrag Stojanović izvrši dopunsko sudsko veštačenje nakon uvida u odeću okrivljenog, te da utvrdi da li na odeći postoje oštećenja do kojih bi došlo u slučaju da je okrivljeni imao povrede u predelu grudnog koša kako sam tvrdi.

Takođe, prihvaćen je i predlog odbrane da veštak izvrši uvid u noževe koji su izuzeti sa lica mesta nakon nemilog događaja, a koji se nalaze u prostorijama MUP-a RS.

Podsetimo, okrivljenom Damiru Vlahoviću optužnicom se stavlja na teret da je 3. marta oko dva časa posle ponoći, u ulici Svetislava Kasapinovića 17, kuhinjskim nožem napao 40-ogodišnjeg Ivana Bojića nanevši mu pri tom ubodnu ranu.

Ispituje se da li postoji veza između tog ranjavanja i smrti pokojnog oštećenog budući da je on devet meseci nakon toga preminuo.

Naredno ročište zakazano je za 20. novembar tekuće godine kada se očekuju nalazi dopunskog veštačenja i saslušanje ostalih svedoka.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay