Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za ubistvo MMA borca u Novom Sadu

Nastavljeno suđenje za ubistvo MMA borca u Novom Sadu

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje okrivljenima za ubistvo MMA borca dvadesetsedmogodišnjeg Uroša Stefanovića i ranjavanje novosadskog biznismena Gorana Kovačevića Goranca u Novom Sadu prošle godine.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su oštećeni Goran Kovačević Goranac, Nemanaja Jović, Dunja Dokmanović i Nebojša Ivaneža.

Svedok oštećeni Goran Kovačević Goranac ostao je u celosti kod svog iskaza.

Izjavio je da se ne pridružuje krivičnom gonjenju protiv okrivljenog Dalibora Bogdanovića Boće, odgovarajući na pitanje tužilaštva da li se on lično pridružio krivičnom gonjenju, svedok je izjavio: „Ja se lićno ne pridružujem krivičnom gonjenju Bogdanovića, ali smatram da okrivljeni za ubistvo pokojnog Uroša treba da odgovaraju i to ostavljam sudu na odlučivanje“.

Punomoćnik oštećenih je tražio da se proveri da li se protiv određeniih lica za koje se sumnja da su pomagali Boći u bekstvu vodi postupak što je sudsko veće prihvatilo.

Svedok Nemanja J. sin vlasnika restorana „Madera“ izjavio je da iz straha ne može da da iskaz, jer je njegovoj porodici prećeno putem SMS poruke, a iz istog razloga ni njegov otac, koji je, takođe, trebalo da svedoči, nije bio u mogućnosti da dođe, jer mu je pozlilo.

Branilac okrivljenog Bogdanovića, advokat Srđan Lješković, izjavio je da je njemu i svedoku Nebojši I. prećeno za vreme pauze, a neposredno pre ispitivanja svedoka.

Svedok Nebojša I., moler koji živi u Nemačkoj, u svom iskazu naveo je da je kritične večeri bio u restoranu „Madera“ i da je tamo video okrivljenog Boću koga nije poznavao od ranije.

„Ja sam pre ulaska u sudnicu imao malu neprijatnost kada mi je meni nepoznat čovek pretio, ali uprkos tome daću svoj iskaz“, naveo je ovaj svedok.

Svedok Dunja D. navela je da je kritične večeri sedela sa kolegom u bašti kafića „Kancona“ kada je čula, prema njenoj proceni, pet šest hitaca koji su bili veoma glasni.

Predsednik veća sudija Vidoje Mitrić zakazao je naredno ročište za 11. oktobar, za kada se planira saslušanje ostalih svedoka.

Podsetimo, okrivljenima se optužnicom koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Jelena Stojaković Mustakas na teret stavlja da su u Novom Sadu u Cankarevoj ulici, 2. septembra prošle godine oko 21 čas, pokušali da liše života oštećenog Gorana Kovačevića Goranca u dvorištu zgrade u kojoj živi i tom prilikom ubili njegovog prijatelja i telohranitelja MMA borca dvadesetsedmogodišnjeg Uroša Stefanovića.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay