Početna Crna hronika Neslana šala: Glume otmice i snimke objavljuju na Jutjubu

Neslana šala: Glume otmice i snimke objavljuju na Jutjubu

srpska-policija-1351433644-2241751

Novosadska policija dva puta je intervenisala zbog rešavanja navodnih otmica, za koje se ispostavilo da su neslana šala mladih ljudi koji su ih iscenirali da bi snimili video za Jutjub. Poslednji takav događaj desio se pre nekoliko dana, a prvi krajem juna i oba puta policija je blokirala grad kako bi našla navodne otmičare. Pre nekoliko dana anonimni građanin je javio dežurnom policajcu da se kod prodavnice “Domena” u Ulici Alekse Šantića desila otmica.

U automobilu “mercedes” beogradskih oznaka nalazila su se trojica muškarca, od kojih su dvojica s fantomkama na glavama izašla iz vozila i uz opiranje i vrisku uvukli jednog mladića u auto. Sve patrole izašle su na lice mesta i ubrzo su otkrile “navodne” begunce. U razgovoru s osmnjičenima utvrđeno je da su oni organizovali snimanje radi prikazivanja ove šale na Jutjubu.

Oni su kidnapovali A. L. koji je njihov poznanik, dok on nije znao šta se dešava. Međutim, pošto se on prepao više nego što su oni planirali, momentalno su prekinuli snimanje “otmice” i objasnili mu da je to sve namešteno.

No , potom su se dogovorili da na drugoj lokaciji ovo urade ponovo. Sada je A. L. znao da je sve šala, ali ipak, ubrzo su svi pohapšeni. U događaju su učestvovali P. P, S. D. i I. S.

Drugi sličan incident dogodio se krajem juna u ulici Pap Pavla, kada je policiji prijavljeno da je, uz vrisku i zapomaganje, oteta jedna osoba. Pola sata kasnije, uhapšeno je šestoro Novosađana koji se terete da su narušili javni red i mir. M. V., M. S, T. S, M. M, L. M. i I. A. su po sopstevnim izjavama iscenirali i odglumili otmicu svoje drugarice koja se takođe sumnjiči za učestvovanje.

Sve je izgledalo toliko stvarno da je policija odmah blokirala grad. Pripadnici MUP-a su aktere događaja veoma brzo otkrili i zaustavili u ulici Narodonog fronta na Limanu. Kombi “mercedes” upotrebljen u ovoj bizarnoj predstavi je vlasništvo roditelja jedne od okrivljenih devojaka. Reč je o mlađim punoletnim osobama od 19 do 21 godine, koje do sad nisu bile poznate policiji po izvršenjima krivičnih dela.

Autor: Blic