Početna Crna hronika Nova presuda Kecmanu u petak: Neki svedoci promenili iskaze

Nova presuda Kecmanu u petak: Neki svedoci promenili iskaze

0

Ponovljeno suđenje Jovanu Kecmanu (39), okrivljenom za ranjavanje Dalibora Bogdanovića Boće u Ulici Laze Telečkog oktobra 2014. godine završeno je juče u Višem sudu u Novom Sadu.

Tužilaštvo je tražilo od sudskog veća da ostane pri presudi od sedam godina zatvora jer je dokazano da je ranio Dalibora Bogdanovića (42) i jer se tokom ponovljenog postupka nije promenilo ništa, ni činjenično ni pravno.

Branilac je tražio da se okrivljeni oslobodi, jer niko od svedoka nije video da je Kecman ranio Bogdanovića. U ponovljenom postupku pojavio se svedok kom je, navodno, pet godina od događaja “proradila savest” jer ga, kako je rekao, policija ništa nije pitala o tome, ali je kazao da nije video ko je pucao i ko je ranjen. Neki svedoci promenili su iskaze. Jedna od njih je u prethodnom postupku opisala do detalja okrivljenog sa pištoljem, da bi posle toliko vremena uvela u priču nepoznatu osobu.

Okrivljeni je rekao da mu je žao što se taj događaj desio Bogdanoviću, ali da on nema veze sa tim.

Presuda se očekuje u petak u podne.

Podsetimo, prema navodima iz istrage i optužnice, Bogdanovićevom ranjavanju prethodila je svađa i potom tuča pokojnog Marka Markuša sa Kecmanom, a tokom suđenja mnogi svedoci su naglo promenili iskaze ili odjednom zaboravili šta su videli te večeri. Optuženi Kecman je uhapšen u Nemačkoj po poternici, a policija ga je sumnjičila i za učešće u ubistvu Nenada i Jasmine Opačić 28. februara 2015. godine na Novom naselju.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay