Početna Crna hronika Novo suđenje za obračun nožem i oklagijom u Petrovaradinu

Novo suđenje za obračun nožem i oklagijom u Petrovaradinu

0

Apelacioni sud u Novom Sadu usvojio je žalbu branilaca na presudu Višeg suda okrivljenima koji su zbog međusobnog sukoba optuženi za pokušaj ubistva i nanošenje lakših povreda 29. aprila 2020. godine.

Okršaj se dogodio u Mažuranićevoj ulici u Petrovaradinu, podseća Dnevnik.

Kako ovaj list saznaje, predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje zbog bitne povrede postupka.

L. J. (49) iz okoline Bele Crkve, koji ima boravište u Novom Sadu, osuđen je u decembru prošle godine na pet godina zatvora. Stavlja mu se na teret da je u stanju teškog pijanstva sa više od tri promila alkohola u krvi, nakon svađe i fizičkog sukoba, kuhinjskim nožem pokušao da ubije drugookrivljenog V. Dž. (60), koji je stanovao kao podstanar na pomenutoj adresi. On mu je, prema optužnom aktu, zadao tri uboda sečivom dugim dvadesetak centimetara u predelu grudi i trbuha, nakon čega mu je drugi uzvratio s dvadesetak udaraca drvenom oklagijom u predelu glave.

Drugooptuženi V. Dž. je tom prilikom osuđen na šest meseci zatvora, a obojici okrivljenih je izrečena mera obaveznog lečenja od alkoholizma i naloženo im je da plate troškove postupka.

L. J. je nakon objavljivanja presude praćen u pritvor, a V. Dž. se brani sa slobode. Prilikom obrazlaganja prvostepene presude, predsednica veća napomenula je da je nesumnjivo dokazano da je napad započeo L. J, a da je tom prilikom drugookrivljeni zadobijao ubode, dok je bio pod uticajem alkohola, između lakog i srednjeg sepena pijanstva, te prekoračio granice nužne odbrane.

Branioci obojice tražili su na ročištu prošle godine oslobađajuće presude za svoje branjenike, dok je tužilac smatrao da je sve dokazano i potkrepljeno veštačenjima.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay