Početna Crna hronika Novosađanin ranjen šrafcigerom dok je branio devojku od pljačkaša

Novosađanin ranjen šrafcigerom dok je branio devojku od pljačkaša

Srafciger

Trojica muškaraca uhapšena su juče nakon što su pokušali da opljačkaju devojku u Ulici Braće Ribnikar, a građanin koji ju je branio, ranjen je šrafcigerom.

Svedoci kažu da su dva starija i jedan mlađi muškarac oko 14.30 h pokušali da opljačkaju devojku, ali je jedan muškarac, svedok napada koji se našao u blizini pritrčao da je odbrani.

Dok su se borili, jedan od trojice napadača utrčao je u obližnju prodavnicu alata, uzeo šrafciger i nasrnuo na njega. Ubo ga je u glavu, a na ulici su ostali vidljivi tragovi krvi.

Policija je brzo stigla na lice mesta, sva tri napadača su uhapšena.

Iz policije je nakon uviđaja nezvanično rečeno da je mladić Ž.R. zadobio lakše povrede glave prilikom pokušaja da odbrani devojku koju su trojica napadača pokušala da opljačkaju. Policija je, kako saznajemo privela oca i sina E.Č. i A.Č. i njihovog saučesnika G.I, svi iz Novog Sada.

U policiji navode da su osumnjičeni u autobusu na liniji 54 pokušali da odžepare devojku, ali su ih u tome sprečili putnici neposredno kod stajališta kod Jodne banje. Kada se autobus zaustavio, oni su istrčali napolje, a mladić je krenuo za njima. Nedaleko od stanice, već u Braće Ribnikara, A.Č. je, kako se sumnja, sa stola bašte jednog kafića uzeo pepeljaru i udario momka koji je pokušavao da odbrani devojku. U tom metežu, E.Č. je utrčao u prodavnicu alata, uzeo šrafciger i nasrnuo na Ž.R. i povredio ga po glavi.

Policija je stigla dok je još borba trajala i tada privela napadače.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija / Pixabay.com