Početna Crna hronika Novosađanka pokušala da prošvercuje odeću i obuću vrednu 18.000 evra

Novosađanka pokušala da prošvercuje odeću i obuću vrednu 18.000 evra

0

Carinici su juče, na ulaznoj strani prelaza Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili jednu putnicu u pokušaju da u kombiju prokrijumčari firmiranu garderobu i obuću.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled izdvojen kombi nemačkih registarskih oznaka, kojim je na relaciji Berlin – Novi Sad sama putovala 47-godišnja državljanka Srbije.

Osim što je na prelaz ušla trakom obeleženom zelenim semaforom, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, putnica je to i potvrdila u razgovoru sa carinicima, rekavši da pored ličnog prtljaga prevozi samo polovnu mašinu za sušenje veša i četiri korišćene drvene stolice.

Ispostavilo se da je iza sedišta i u tovarnom delu vozila pronađena nova garderoba i obuća robnih marki „Puma“, „Nike“, „Karl Lagerfeld“, „Boss“, „Levis“, „Guess“, „Gap“ i drugih, čija je vrednost procenjena na oko 18.000 evra.

Pored krijumčarene garderobe i obuće do okončanja prekršajnog postupka, zadržan je i kombi, čime ukupna vrednost otkrivenog prekršaja premašuje 20.000 evra, saopštila je Uprava carina.

Izvor: novisad.com
Foto: Uprava carina