Početna Crna hronika Odloženo suđenje okrivljenima za trgovinu narkoticima

Odloženo suđenje okrivljenima za trgovinu narkoticima

0

Predsednik veća, sudija Vidoje Mitrić odložio je glavni pretres zbog izostanka okrivljenog Nenada Živojinova, za kojeg je njegov branilac, advokat Miloš Bugarski, izjavio da je sprečen da prisutvuje pretresu zbog polaganja ispita.

Podsetimo, okrivljeni perspektivni automobilista na evropskom nivou Mladen Lalušić, njegova supruga Jelena, ćerka Kićuna Vilotijevića ubijenog u sačekuši 1999. godine i sestra Filipa Vilotijevića ubijenog na Paliću 2015 godine, Dragan Milošević, Dragoljub Mušović, Nenad Živojinov i Vladimir Blašković lišeni su slobode u velikoj policijskoj akciji 2018. godine kada je zaplenjeno 20 kilograma narkotika, 10 ručnih bombi, kao i oprema za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima. Mladenu i njegovoj supruzi Jeleni Lalušić stavlja se na teret da su bili organizatori grupe i imali svoju mrežu dilera koja je za njih trajno ili povremeno radila prodajući drogu.

Sudija je tužilaštvu vratio predmet na razmatranje i predložio da se svi okrivljeni, izuzev Jelene Lalušić, vrate u pritvor da bi se obezbedio njihov dolazak na naredna ročišta.

Naredno ročište zakazano je za 16 jul 2020. godine.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay