Početna Crna hronika Odloženo suđenje za ubistvo vlasnika menjačnice

Odloženo suđenje za ubistvo vlasnika menjačnice

0

U Višem sudu u Novom Sadu odloženo je suđenje Novosađaninu Bojanu Jovičiću, okrivljenom za teško ubistvo vlasnika menjačnice u Novom Sadu u januaru tekuće godine.

Današnji glavni pretres je odložen zbog odsustva Više javne tužiteljke Jelene Stojaković Mustakas, a predsednica veća sudija Sanja Perić zakazala je naredno ročište za 24. januar 2024. godine na godišnjicu od svirepog ubistva koje je ostavilo Novosađane u šoku i neverici.

Podsetimo, kako se navodi u optužnici koju zastupa Viša javna tužiteljka Jelena Stojaković Mustakas, okrivljenom se stavlja na teret da je 24. januara tekuće godine oko 17h u Novom Sadu, u Ulici Nova 34, sa 11 uboda nožem u glavu, vrat i grudi, te 26 ubodno reznih rana od kojih je usled iskrvarenja preminuo na licu mesta, na svirep i podmukao način lišio života četrdesetšestogodišnjeg Jovana Janićijevića, vlasnika menjačnice “Jole” na Novoj Detelinari. Nakon ubistva odvukao je telo oštećenog malo dalje od vozila kako ne bi bilo vidljivo, a potom iz njegovog vozila uzeo torbu sa oko 2 hiljade evra i pobegao sa lica mesta. Uhapšen je na granici Nemačke i Austrije po Interpolovoj poternici Republike Srbije.

Autor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay