Početna Crna hronika Optuženi za prebijanje devojke u Novom Sadu: Nisam znao da je pegla...

Optuženi za prebijanje devojke u Novom Sadu: Nisam znao da je pegla bila vruća

0

Đ.L. (24) optužen da je pretukao devojku u stanu na Podbari negirao je krivicu na jučerašnjem glavnom pretresu.

On je optužen za nasilje u porodici i tereti se da je 12. marta 2019. godine, u iznajmljenom stanu u Kosovskoj 4 u Novom Sadu, naneo teške povrede svojoj tadašnjoj devojci I.F. (23).

“Nisam kriv i optužnicu ne mogu da priznam jer se događaj koji je obeležio moj život i život moje porodice, nije tako desio. Meni je jako žao što je do ovog događaja uopšte došlo. Ja sam voleo tu devojku, bio sam povređen i u tom trenutku pogrešno reagovao. Imam majku i sestru i ponovo kažem da mi je žao jer želim, pre svega, da ukažem na to da ja poštujem žene i da nisam nasilnik”, rekao je osumnjičeni, piše Dnevnik.

On je optužen da je 12. marta u podstanarskom stanu u Kosovskoj ulici, u nastupu ljubomore, brutalno pretukao svoju tadašnju devojku, nanevši joj teške povrede. Ona je imala višestruke prelome rebara, probijena joj je plućna maramica, imala je opekotine od pegle i posekotine po nogama. U bolničkoj postelji na Institutu u Sremskoj Kamenici provela je osam dana.

Prilikom iznošenja odbrane, rekao je da je povod za sukob bila poruka koju je dobio od nepoznatog mladića: “Što se tvoja devojka pravi luda i ne vraća pare?”. Kasnije se sa tim mladićem čuo i telefonom.

“Sve mi se skupilo i počeo sam da je tučem muvalicom. Počeo sam da je udaram, ona je uzela peglu s tepiha i udarila me u grudi, ja sam joj oteo tu peglu i počeo da je udaram. Nisam znao da je pegla bila vruća. Tukli smo se, gurnuo sam je i ona je pala na radijator. Stao sam joj na prste, nisam joj skakao po prstima, kako je navedeno u optužnici, nismo izlazili iz stana, niti se ona zaključala u kupatilo, sve se događalo u dnevnoj sobi. Nije tačno da je u bilo kojem trenutku ostala bez svesti”, izjavio je, tvrdeći da, kada je on krenuo iz stana, “devojka nije imala nikakvih vidljivih povreda”.

Potom je uzeo ključeve i otišao na posao.

“Posle nekoliko trenutaka dobio sam poruku od njenog brata: ‘Da li je moguće da si je pretukao?’ Kada sam ga pozvao, rekao je da je ona u bolnici, da je zadobila teške povrede. Rekao sam da ću ja ići da vidim gde je i kako je, a on mi je rekao da ne idem. Ipak sam otišao da je vidim, ali je tamo došla policija i lišila me slobode”, ispričao je Đ.L.

Sudsko veće, kojim predsedava sudija Vesna Eremin Đorđević, zakazalo je za 5. mart sledeće ročište, na kojem bi trebalo, između ostalog, da bude saslušana i pretučena devojka.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay