Početna Crna hronika Osumnjičen za prevaru i korišćenje lažnog identiteta

Osumnjičen za prevaru i korišćenje lažnog identiteta

policija-hapsenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Beograđanina M. T. (44), zbog sumnje da je putem interneta počinio prevare koristeći se lažnim identitetom, saopštila je novosadska policija.
Kako se navodi, on se tereti da je nudio pozajmice novca, tražeći od zainteresovanih da prethodno uplate izvesnu sumu na ime troškova advokata koji će, navodno, sačiniti ugovor o takvoj transakciji.
Osumnjičeni je pritom koristio sopstveni, ali i lažni identitet, na osnovu falsifikovane lične karte. Na taj način, kako se sumnja, prevario je dvojicu Veterničana, ali i još nekoliko stotina ljudi širom Srbije i ostvario nezakonitu imovinsku korist u višemilionskom iznosu.

Osumnjičenom, koji je uhapšen u zajedničkoj akciji kriminalističkih policija Beograda i Novog Sada, određeno je zadržavanje, po odobrenju tužioca kome će biti doveden na saslušanje, u zakonskom roku.

Policijska uprava Novi Sad poziva građane koji su, eventualno, bili prevareni na opisani način, da se jave kriminalističkoj policiji, pozivom na brojeve telefona: 066 889 3246 ili 066 889 3247.

Autor: RTV