Početna Crna hronika Osumnjičeni za ubistvo Blekija može dobiti najmanje 10 godina ili doživotnu kaznu...

Osumnjičeni za ubistvo Blekija može dobiti najmanje 10 godina ili doživotnu kaznu zatvora

0

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Ž. R. (21) zbog sumnje na teško ubistvo novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija.

Ž.R. se sumnjiči da je tukao poznatog uličnog svirača, koji je od dobijenih batina preminuo.

Kako navodi Tužilaštvo, za ovo krivično delo osumnjičeni može dobiti kaznu zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu 9. februara 2022. godine u jutarnjim časovima, u ulici Kosovskoj, kada je na pri izvršenju razbojništva na svirep način lišen života Kristijan Kostić iz Novog Sada, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je tužilaštvo donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Ž.R. (2001) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Teško ubistvo, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114, stav 1. tačka 1 i 4, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom – precizira se u saopštenju.

Osumnjičeni muškarac iz Žablja je danas saslušan u tužilaštvu koje je nakon toga predložilo sudu da mu odredi pritvor iz svih zakonskih razloga – zbog opasnosti od bekstva, opasnosti od uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti. Nakon što je sud odobrio, njemu je određen pritvor do 30 dana.

Povodom ovog događaja, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja da sprovodi istragu, u okviru koje će hitno preduzimati sve dokazne radnje, dok će dalje procesne odluke donositi u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena – navodi se u saopštenju tužilaštva.

U saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na osnovu naloga javnog tužilaštva, posle izvršenog krivičnog dela, istog dana, uhapšen je osumnjičeni Ž.R, te mu je bilo određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova.

Podsetimo, Kristijan Kostić Bleki ubijen je u ranim jutarnjim časovima u sredu, kada ga je napao dvadesetjednogodišnji mladić. Novosađani su se u četvrtak okupili na Trgu slobode i kod podzemnog prolaza kako bi odali počast voljenom muzičaru.

Izvor: 021.rs
Foto: Screenshoot/Youtube Bleki Novi Sad