Početna Crna hronika Otac kompozitora ubijenog na Detelinari kivan što ubica još uvek nije pronađen

Otac kompozitora ubijenog na Detelinari kivan što ubica još uvek nije pronađen

firearm-409252_640

Zoran Vučurović, otac tekstopisca i kompozitora Velibora Vučurovića (31) iz Feketića, ubijenog 27. marta 2010. godine hicem iz vatrenog oružja na Detelinari, još jednom je apelovao na javnost da mu pomogne da se sazna istina.

Prošlo je šest godina od nerasvetljenog ubistva njegovog sina koje se dogodilo dok je sam šetao Bulevarom Jaše Tomića na Detelinari, nedaleko od Železničke stanice.

Slučaj misterioznog zločina nad njegovim sinom još uvek nije rasvetljen, a on kaže da nema pomaka ni u istrazi.

– Očajan sam, i ja, i svi u porodici, ali i mnogi sugrađani. Svedoci smo da se više od mesec i po na naslovnim stranama novina kalkuliše o tome ko bi mogao biti ubica pevačice i kakve opcije razmatra Ministarstvo unutrašnjih poslova o tome, a o likvidaciji mog sina posle tolikih godina nema odgovora. O našoj tragediji nema ni toliko pominjanih izvora bliskih istrazi, nagrade za trag do ubice, ali ni pomaka. Neko je objavio da je moj Velibor ubijen slučajno, pa kad znaju kako je ubijen, neka kažu i ko je to učinio – kaže Zoran Vučurović.

Otac ubijeng Velibora smatra da istraga nije urađena kako treba.

– Ubeđen sam u to da uviđaj i istraga nisu dovoljno dobro urađeni, pošto na mestu gde je zatečeno telo nije pronađen kobni metak, ali kad sam ja samoinicijativno došao kasnije s ekipom iz našeg mesta, kopali smo detaljno i našli tane. Kasnije su nam rekli da to nije predmet iz ovog zločina, ali pitam se što oni nisu našli taj trag kad su pretraživali mesto događaja? – priča Vučurović za “Dnevnik”.

Prva forenzička veštačenja pokazala su da je Vučurović pogođen hicem sa visine, najverovatnije iz neke od okolnih zgrada, međutim, do danas, trag koji bi ukazao na ubicu nije pronađen.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay