Početna Danas u gradu “Humanitarni ponedeljak” za Teodoru Milić

“Humanitarni ponedeljak” za Teodoru Milić

access-933130_640

“Humanitarni ponedeljak”, humanitarna akcija “Gradskog zelenila” i ove sezone na Štrandu prikupljaće pomoći za teško obolelu decu. Ovog puta novac će se sakupljati za Teodoru Milić koja boluje od leukemije.

Posetioci Štranda će ponedeljkom umesto plaćanja ulaznice moći da ostave prilog u postavljenim kutijama na ulazu i tako podrže humanitarnu akciju za pomoć Teodori Milić iz Novog Sada. Svi Radnici “Gradskog zelenila” odrekli su se jedne dnevnice u korist lečenja Teodore i prikupili oko šest stotina hiljada dinara.

– Na ovaj način želimo da pokažemo da jedan deo sredstava koji građani odvajaju za funkcionisanje “Gradskog zelenila” zaposleni u JKP su spremni da uplate u humanitarne svrhe kako si se pomoglo našoj sugrađanki u lečenju – kaže Aleksandar Bogdanović, direktor JKP “Gradsko zelenilo”.

– Posebno sam uzbuđena oko ovog novog partnerstva sa “Gradskim zelenilom” jer je kao institucija pokazala visok stepen senzibiliteta prema našim malim sugrađanima koji pate od najtežih bolesti – ističe Sandra Ivanković, predsednica Udruženja građana “Sreća” iz Novog Sada.

Učenica drugog razreda Tehničke škole Teodora boluje od retkog oblika leukemije i hitno joj je potreban novac za lečenje u inostranstvu. U akciju prikupljanja novčanih sredstava putem sportskih i zabavnih manifestacija uključili su se i učenici škole koju Teodora pohađa .

– Ovim putem pozivam sve građane ukoliko su u mogućnosti da nam se priključe da bismo pomogli Teodori u njenom izlečenju. Neophodna nam je suma od 130 hiljada evra, a do sada smo skupili 42 hiljade – napominje Teodorina sestra Mirjana Stojanović.

Akcijom “Humanitarni ponedeljak” je tokom prošle godine prikupljeno više od tri miliona dinara za pomoć devetnaestoro dece.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay