Početna Gradske teme Novosadskim udruženjima invalida i bolesnima novac tek kad se oformi nova vlast

Novosadskim udruženjima invalida i bolesnima novac tek kad se oformi nova vlast

wheelchair-749985_640

Nijedno udruženje građana još nije dobilo novac od Gradske uprave za socijalnu zaštitu, iako je udruženjima obećano da će novac stići u januaru ili februaru. Gradska uprava sačinila je listu reprezentativnih udruženja kojima će biti uplaćena 24 miliona dinara, ali isplata nije odobrena.

Predsednik Udruženja protiv dijabetesa Radivoj Mračević kaže da je trebalo da dobiju 700.000 dinara, ali još ni dinar nije stigao.

– Novac još nikome nije prebačen i ne možemo da plaćamo zakup prostorija – navodi Mračević. Odlazeći član Gradskog veća zadužen za socijalnu zaštitu Nikola Ćirović, koji je istovremeno i član komisije za dodelu sredstava, kaže da su oni završili svoj deo posla.

– Lista je napravljena i dostavljena kabinetu gradonačelnika, ali ne znam zašto novac nije uplaćen. Jeste im obećano da će oni moći da računaju na novac u januaru ili februaru, jer im je tad najpotrebniji – kaže Ćirović.

Uprava međutim nije predložila kojim udruženjima će biti dodeljena druga polovina od 24 miliona dinara iako je već odloženi termin prošao još 30. aprila.

– Predložio sam da ne učestvujemo u podeli tih sredstava. Neka im novac deli nova vlast, a ne da mene provlače po novinama ni krivog ni dužnog što su pare dobili levi ili desni – kaže Ćirović.

“Blic” podseća da je za 48 miliona dinara konkurisalo čak 199 udruženja koja su od Grada tražila skoro 200 miliona dinara. I ostali konkursi su trenutno na čekanju, a namenska sredstva će najverovatnije biti isplaćena kada se oformi nova gradska vlast u junu.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija/Pixabay