Početna Crna hronika Parović: “Profesionalci” iz policije me nisu pitali ni odakle mi snimak brutalnog...

Parović: “Profesionalci” iz policije me nisu pitali ni odakle mi snimak brutalnog prebijanja

0

Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta, koji je objavio snimak brutalnog prebijanja u Jevrejskoj ulici, ukazuje da ga policija nije kontaktirala i pitala odakle mu snimci i zašto ih je javno objavio.

Parović navodi da je snimke objavio “sa ciljem da javnost Srbije upozna sa time da nam društvo i država klizaju u divljaštvo u kojem kriminalne bande povezane sa vlasti odlučuju o životu i smrti”.

Ocenjuje da je “narodski rečeno, ganjajući lisicu isterao vuka, jer kada se javnost podigla i izvršila pritisak na institucije postalo je vidljivo da je bez dileme u ovom slučaju bilo zataškavanja i prikrivanja krivičnog dela što je i potvrdilo opravdanost mog političkog čina pritiska na vlast”.

Direktor policije i načelnik PU Novi Sad su juče javnost obavestili kako je policija vrhunski profesionalno sprovela istragu o brutalnom prebijanju i mučenju momka u Novom Sadu. Za čelnike policije nikakav problem nije to što su potragu za osumnjičenim započeli tek dvadeset dana od događaja. Policiju nimalo nije sramota ni to što je osumnjičeni u tom periodu dok su oni ‘vrhunski profesionalno’ sprovodili istragu najverovatnije uspeo da napusti Srbiju. Ono što pak brine policiju je to što je neki političar, kako kažu, u stilu rijalitija započeo hajku protiv njih i time im naneo veliku štetu i omeo istragu”, navodi Parović.

“Vrlo je simptomatično i to što ‘vrhunski profesionalci’ koji vode policiju nisu osetili potrebu da me kontaktiraju i pitaju odakle mi snimci i zašto sam ih javno objavio. Siguran sam takođe da nisu izvršili ni procenu ugroženosti moje bezbednosti i bezbednosti moje porodice jer kao ‘profesionalci’ oni jako dobro znaju u kakav sam osinjak dirnuo”, kaže Parović.

Dodaje da je, “kako bi policiji olakšao istragu o ovom i drugim teškim krivičnim delima koje nisu rasvetlili, odlučio da se sam preda”.

Podsetimo da se policija javno oglasila tek nakon što se snimak brutalnog prebijanja pojavio u javnosti i objavila da traga za osumnjičenim Ivanom Kontićem (30), a pozvali su i građane da im se jave ako imaju informacije o njemu.

“Apelujem na pojedine političare da se bave svojim poslom i da prestanu da uporno organizuju i sprovode rijaliti potrage i istrage kojima otežavaju rad policijskim službenicima i tužilaštvima”, naveo je između ostalog direktor policije Vladimir Rebić.

Izvor: 021
Foto: Pixabay