Početna Crna hronika Podignuta optužnica protiv nasilnika koji je brutalno pretukao devojku

Podignuta optužnica protiv nasilnika koji je brutalno pretukao devojku

0

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je 10. juna podiglo optužnicu protiv Đorđa Lackovića (24) zbog krivičnog dela nasilje u porodici. On je, nakon sprovedene istrage, optužen da je svojoj devojci Ivani Filipović (22) naneo teške telesne povrede 12. marta ove godine.

Za ovo krivično delo njemu preti kazna od dve do 10 godina zatvora.

Podsećamo, Ivana je 12. marta zadobila teške povrede zbog čega je prebacena u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, na odeljenje grudne hirugije.

Osumnjičeni joj je rukama, nogama, i drvenom motkom polomio rebra, probio joj pluća, nožem unakazio lice i peglom joj pekao ruke.

Zadobila je višestruke prelome rebara, nagnječenje grudnog koša, nagnječenje plućnog krila, probušene su joj plućne maramice, a imala je i krv u plućima, brojne povrede i opekotine po licu i rukama, kao i više uboda i posekotina na butinama.

Lackoviću je po hitnom postupku izdata zabrana prilaska oštećenoj i naredba da napusti stan u kome su zajedno živeli. Prošle nedelje mu je produžen pritvor za još 30 dana.

Lacković se pred tužiocem branio da “nije hteo da je toliko prebije”.

“Poludeo sam od ljubomore. Tukao sam Ivanu, ali nisam hteo da ode tako daleko”, pravdao se nakon hapšenja Lacković u Osnovnom sudu u Novom Sadu.

Izvor: Telegraf/Blic
Foto: Pixabay